Fakta om Hokaido

Fakta om Hokkaido

Nina Thomsen
Efterår og vinter, skøn græskar til forskellige retter og brug.
Typisk omkring Halloween stifter vi bekendtskab med de smukke orange græskar, hvor de bliver brugt til lygter og sjove ansigter.
Fakta er at de er supre lækre til supper, gryderetter, bagte og i salaten.
De er farverige og indeholder mange forskellige vitaminer og mineraler som gør de kommer ind under superfood.
De er mættende og ligger godt i maven.
Spis bare det er ren guld.
Ret Fakta om grønstager
Køkken japanske
Kalorier 18 kcal

Noter

Hokkaido – rent guld.

Ikke blot som pynt, men også som superfood med gode næringsstoffer.
Næringsindhold pr. 100 gram
  • Kalorier 18 g
  • Protein 0,6 g
  • Fedt 0,1 g
  • Kostfiber 1,1 g
  • C-vitamin 5 mg
  • A-vitamin 3,75 RE
  • Betacaroten 45 uq 
  • Ascorbinsyre 5 mg
  • Folat 36 uq 
  • Kalium 243 mg
  • Calcium 20,1 g
  • Magnesium 11,2 g
  • Kolesterol 0 g
Jeg elsker virkelig at bruge hokkaido i mine supper, de giver en fantastisk farve og så kan de suppleres med alle andre grøntsager.
Du får lige link til Hokkaidosuppe https://www.ninathomsen.dk/hokkaido-suppe/
Som ekstra bennefit kan nævnes:
Vitamin A, som afhjælper hudproblemer
Kalium som har indvirkning på blodtryk og væskebalancen 
Og selvfølgelig med i den Antiinflamatorisk kost, og det betyder at den er god for kroppen med eks. ømme led, væskeophobning 
 
Nøgleord græskar, hokkaido, superfood