
Glutenfri Boller
Lækre glutenfri boller, luftige og sprøde
Udstyr
- 1 Håndmixer med dejkroge
- 1 skål
- 3 mindre skåle til opmåling af ingredienser
- 1 bageplade
- 1 bordvægt
- 1 dl mål
Ingredienser
- 5 dl Lunkent vand
- 40 gram HUSK/Loppefrøskaller
- 160 gram Revet squash el. sødekartoffel, gulerod valgfrit hvilken
- 1-2 spsk Olie
- 1 tsk Salt
- 2 tsk Bagepulver
- 20 gram Solsikkekerner
- 20 gram Græskarkerner
- 20 gram Hørfrø kan være knuste
- 20 gram sesamfrø
- 90 gram Glutenfri Havregryn
- 80 gram Majsmel
- 80 gram Quinoa
- 110 gram Fuldkornsrismel eller glutenfri havremel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- 1. Afmål og pisk HUSK og vand sammen og lad det stå og samle sig til en gele2. Riv det grønne og vej de øvrige ingredienser af.3. Kom først olie og de revne grøntsager i gelemassen og rør godt sammen med håndmixeren.4. Rør derefter salt, bagepulver og de afmålte kerner og frø i gelemassen.5. Tilsæt melet og rør dejen sammen, kan den ikke helt samles bruger du hænderne. Gerne på et silikoneunderlag og med gummihandsker, det gør det lettere at slippe, da massen er klistret.6. Form bollerne og sæt dem på bagepladen med bagepapir7. Bages midt i ovnen i 40 minutter8. Ovnene må ikke åbnes mens der bages.9. Tag bollerne ud og lad dem køle helt af på en rist10. Kan fryses, hvis de ikke bliver spist med det samme.