Glutenfri boller

Glutenfri Boller

Nina Thomsen
Lækre glutenfri boller, luftige og sprøde
Forb. tid 10 minutter
1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret bagværk
Køkken dansk
Antal 1 portion

Udstyr

  • 1 Håndmixer med dejkroge
  • 1 skål
  • 3 mindre skåle til opmåling af ingredienser
  • 1 bageplade
  • 1 bordvægt
  • 1 dl mål

Ingredienser
  

  • 5 dl Lunkent vand
  • 40 gram HUSK/Loppefrøskaller
  • 160 gram Revet squash el. sødekartoffel, gulerod valgfrit hvilken
  • 1-2 spsk Olie
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Bagepulver
  • 20 gram Solsikkekerner
  • 20 gram Græskarkerner
  • 20 gram Hørfrø kan være knuste
  • 20 gram sesamfrø
  • 90 gram Glutenfri Havregryn
  • 80 gram Majsmel
  • 80 gram Quinoa
  • 110 gram Fuldkornsrismel eller glutenfri havremel

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • 1. Afmål og pisk HUSK og vand sammen og lad det stå og samle sig til en gele
    2. Riv det grønne og vej de øvrige ingredienser af.
    3. Kom først olie og de revne grøntsager i gelemassen og rør godt sammen med håndmixeren.
    4. Rør derefter salt, bagepulver og de afmålte kerner og frø i gelemassen.
    5. Tilsæt melet og rør dejen sammen, kan den ikke helt samles bruger du hænderne. Gerne på et silikoneunderlag og med gummihandsker, det gør det lettere at slippe, da massen er klistret.
    6. Form bollerne og sæt dem på bagepladen med bagepapir
    7. Bages midt i ovnen i 40 minutter
    8. Ovnene må ikke åbnes mens der bages.
    9. Tag bollerne ud og lad dem køle helt af på en rist
    10. Kan fryses, hvis de ikke bliver spist med det samme.

Noter

Skønne og lette glutenfri boller 

Bages uden gær, derfor kan du hurtig forberede disse skønne boller og få frisk bagt brød på en lille times tid.
Være lidt kreativ, har du ikke græskarkerner, så bruger du ekstra solsikkekerner og omvendt
Har du ikke majsmel, kan du bruge boghvedemel eller anden mel
Ønsker du at lave bollerne lidt større end dem på billedet kan du lave dem på størrelse med eks. pitabrød så de kan bruges til burger eller ala pita.
Formes så de er lidt flade og ikke “høje”
God fornøjelse med disse boller, som absolut høre til mine favoritter
 
Husk du må gerne lege i køkkenet, herved bliver vi modige til at prøve forskellige opskrifter, nye madvarer og krydderier af.
kh Nina
 
 
Nøgleord glutenfri, havregryn, kerner