Spaghetti med grønt og ansjoser
Nina Thomsen
Spaghetti er super let og lækkert, kan tilberedes på kort tid, med smæk på smagen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
1 gryde til at koge spaghetti
1 wok til at stege grønt i, samt samle hele retten
1 Skærebræt for klargøring
1 Grøntsagskniv
1 Si afdryp af spaghetti
Konserves
- 1 glas Kapers
- 6-10 stk Ansjoser
- 1 dåse Hakkede tomater
- ½ glas Sorte saltede oliven
Tørvarer
- 200 gram fuldkornsspaghetti
Grøntsager
- 1 stk Solohvidløg el. 2-3 fed
- 1 stk Løg
- ¼ stk Squash
- 1 håndfuld Persille
Øvrige ingredienser
- ½ dl olivenolie
- ¼ spsk chiliflager (efter smag)
- 1 spsk citronsaft efter smag
- 1 drys Parmesanost (kan undlades)
Kog spaghetti efter anvisning
Hak løg, hvidløg, squash
Varm olien og svits løg, hvidløg
Tilsæt ansjoser, kapers, chiliflager og oliven og lad det simre 1 minuts tid
Tilsæt tomater og squash, lad det simre 3-4 minutter
Tilsæt citron og smag til, tilsæt det som mangler af smag, husk ansjoser og kapers samt de saltede oliven giver meget smag.
Bland spaghetti og drys med persille og vend det rundt
Ekstra pift, et drys af parmesanost
Spaghetti......altid ved hånden og let tilgængelig!
Alle elsker spaghetti, når det ikke bare er spaghetti og ketchup.
Den er vi vokset fra og vil godt have noget med lidt mere smag, saft og kraft.
Prøv denne spaghettiret og den vil blive din næste favorit, det blev i hvert fald min.
Kender du ikke til den lille fisk ansjos, så er den typisk i konservesafdelingen, nogle steder står den på hylde sammen med andre "sild".
Smagen er fantastisk og prøv dig lidt frem hvor mange af de små ansjoser du skal have i, nogen vil gerne have den meget fremhævet i smag, men jeg tænker den kan godt tage lidt overhånd.
God appetit!
Husk du er altid velkommen til at give en kommentar med på opskriften.
Kærlig hilsen Nina
Nøgleord ansjos, kapers, løg, soret oliven, squash, tomat, tomater