Go Back

Tomatsuppe med hvid fisk

Nina Thomsen
Lækker tomatsuppe med fisk, til en sommerdag eller en kold vinterdag
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Forret, Hovedret, Suppe
Køkken Ninas køkken
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 2 liters Gryde
  • 1 Gryde eller pande til fisken
  • 1 Skærebræt
  • 1 Grøntsagskniv
  • 1 Stavblender
  • 1 Grydeske

Ingredienser
  

Konserves

  • 2 Dåser Flåede hakkede tomater/ el 800 gr. friske tomater
  • 1 Dåse Tomatpure, lille
  • 3 Spsk. Olie

Grøntsager

  • 1 Stk Rødløg
  • 1 Stk Løg
  • 1 Stk Solohvidløg/ 3 fed hvidløg
  • 2-3 Blade Bladselleri
  • ¼ Stk Fennikel
  • 1 Stk Squash
  • 1 Håndfuld Frisk dild el. persille

Krydderier

  • ½ Tsk. Salt, husk at smage til
  • ¼ Tsk. Friskkværnet peber
  • 1 Spsk. Tørret dild
  • 1-2 Stk. Grøntsags bouillon
  • ¼ Spsk. Chiliflager efter smag

Væske

  • ½-1 Liter Vand ( suppe)
  • ½ Liter Vand til at koge/dampe fisken i
  • ¼ Liter Fløde ( kan undlades )
  • 1-2 Spsk. Eddike til at koge/dampe fisken i

Fisk

  • ½ Kg Hvid fisk, Torsk, Lys sej, Havkat, Multe

Sådan gør du
 

  • Klargør alle grøntsager, tern eller skiver ( de blendes til sidst)
  • Afmål krydderierne og åben tomater og tomatpure, sæt til side.
    Opløs bouillonterninger i lidt kogt vand og sæt til side.
  • Varm olien op i gryden og svits løg, hvidløg gyldne
  • Tilsæt de øvrige grøntsager og steg med et par minutter, drys krydderier på
  • Tilsæt tomater og pure, vand og bouillonvand
  • Imens suppen simre, damper du fisken.
  • Lad vandet koge op og tilsæt lidt salt og eddike. Sørg for at fisken en skåret i mundrette bidder.
    Sænk dem i vandet og lad dem koge/dampe ca. 3-5 min, de skal være hvide/ let klarer.
    Får de for meget falder de fra hinanden. Så hold øje med dem, specielt hvis det er første gang du damper/koger fisk.
    Du kan også vende dem på panden i smør. Samme tid til stegning, men hold øje. Er du i tvivl, så test dem undervejs, de skal helst være lidt fast i konsistensen.
  • Når fisken er klar, blender du suppen. ( Du kan også vælge den skal være af den grove slags) Husk at smage til.
  • Hæld suppen op i en skål eller dyb tallerken og anret fisken ovenpå.
    Drys med dild, persille.
    Ekstra pift som topping kan være brød courtoner, beluga linser, cavi-art, cremefraiche.

Noter

Mit råd til dig når du går i dit eget køkken, vær ikke bange for at gøre noget forkert.
Vi lærer efterhånden at sætte madvarer og krydderier sammen og finder ud af hvad vores smagsløg kan lide.
Husk altid at smage til undervejs, bare fordi vi har forskellige ønsker for smage.
Specielt når vi laver mad til vores gæster, så er det en kunst at alle kan spise retten uden at få den galt i halsen :-) 
God appetit
Kærligst Nina
Nøgleord tomat