Tænd ovnen på 180 grader
Afmål og bland de tørre ingredienser
Pisk det bløde smør med sukker til en luftig masse ( gem en smule sukker til at blande med vaniljekorn)
Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen, bland med en smule sukker inden du tilsætter det sammen med æg, saften af citron og citronskallen i den piskede smør
Bland forsigtig de tørre ingredienser sammen med massen, kan godt virke lidt fast i konsistensen.
Hæld dejen ud i den beklædte springform, tryk de halve brombær ned i dejen og sæt den til side.
Pisk så en luftig creme af Philadelphia, tilsæt flormelis lidt ad gangen, tilsæt æg citronskal og saft til sidst.
Fordel cremen over dejen
Bag i ca. 35 til 40 minutter, den vil stadig være lidt blød. Men sætter sig efter den har stået på køl.
Lad den køle 30 min på bordet i springformen og herefter mindst 2 timer i køleskabet.
Drys med flormelis inden servering.
TIPS: Kagen kan sagtens laves dagen før. Og fryses.