Go Back

Couscous salat

Nina Thomsen
Enkel og alligevel lækkert med masser af fylde og smag
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Afkøling af couscous 1 time
Ret Frokost, Salat
Køkken Middelhavet
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 gryde til at koge couscous i og evt. gulerødder
  • 1 skål eller fad til at anrette på
  • 1 Skærebræt til at skære grønt
  • 1 Grøntsagskniv størrelse efter valg
  • 1 beholder til at lave dressing i
  • 1 bestiksæt til at tage salaten med

Ingredienser
  

Tørvarer og krydderier

  • 1 portion Couscous
  • ½ tsk. Salt
  • 1 tsk. spidskommen til dressing
  • 1 drys peber til dressing
  • 1 drys chiliflager til dressing

Grøntsager

  • 1 stk Rød peberfrugt
  • ½ stk Agurk
  • 2 stængel Bladselleri
  • 3 stk Gulerødder
  • 1 stk Rødløg
  • 1 stk Feta blok 100 gram ca
  • 1 håndfuld Frisk persille, bland lidt i og gem til topping
  • 5 stk Cherry tomater
  • 1 stk Syltede rødbede, det som svarer til ca. 6-8 cm rå rødbede

Dressing

  • 1 dl soya
  • 2-3 spsk Hoison sauce
  • 1 dl Oliven olie, mild smag
  • ½ dl citronsaft fra glas, el. saften fra øko citron

Sådan gør du
 

  • Start med at koge couscous og stil på køl. Det kan også være en rest du bruger eller bare lavet dagen før. De fleste couscous skal blot i kogende vand og stå og trække 5 minutter. Rør lidt rundt og tilsæt olie så det ikke klumper helt sammen.
  • Gør alle grøntsagerne klar, dvs. snit i små tern og bland dem sammen i en skål.
    Hvis du ønsker dine gulerødder let kogte, skal du starte med at skære dem i tern og koge dem ca. 5 minutter og lad dem køle af.
  • Bland dressing og smag den til med lidt ekstra krydderi, det kan være spidskommen, chiliflager, peber,
  • Bland salat med couscous, dressing, feta og top med persille.

Noter

Denne couscous salat går til mange forskellige retter.
Den kan stå alene som en frokostret med lidt brød, kylling, tofu, rejer osv.
Den holder sig fint 2-3 dage på køl
Den er proteinholdig og mætter godt.
Indhold kan varierer og du kan altid prøve dig frem med de ingredienser du lige har.
Er du til koriander så smager den vidunderligt med en håndfuld friske koriander i, du kan stadig bruge persille også.
Nøgleord bladselleri, feta, løg, peberfrugt, rødbede