Go Back

Kylling, Karry og kokosmælk

Nina Thomsen
Kylling, karry, grøntsager og kokosmælk eller med Tofu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Inspireret
Antal 2 personer+

Udstyr

  • 1 wok til at stege i
  • 1 gryde til at koge nudler
  • 1 Skærebræt
  • 1 Grøntsagskniv
  • 1 kniv eller saks til at skære/klippe kylling
  • 1 ske/paletkniv til at røre i wokken

Ingredienser
  

Tørvarer

  • 2-3 blok fuldkornsnudler

Kød/erstatning

  • 2 stk kylling bryst eller
  • 2 blok Tofu

Grøntsager

  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 stængel bladselleri
  • 1 stk chili efter smag
  • 2 stk gulerødder
  • ½ stk broccoli med stok
  • 6 cm frisk ingefær

Krydderier-saucer-væske

  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand ca.
  • 2 spsk fish sauce
  • 3 spsk soya
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk karry
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 drys friskkværnet peber
  • 1 stk grøntsags bouillon terning
  • 1 dl olie

Sådan gør du
 

  • Klargør alle grøntsager, snit de grove grøntsager i mindre stykker, gulerødder, broccolistokken, bladselleri. Løg, hvidløg, i tern, chili i tynde skiver, broccoli toppen i mindre buketter.
  • Varm olien op og svits løg og hvidløg i wokken
  • Skær eller klip kyllingebryst fri for sener, hinder og herefter i ca. 6-10 stykker alt efter størrelsen.
  • Når løgene er stegt gyldne, tilsættes kyllingen og karry drysses over. Vend og lad det tage lidt farve.
  • Tilsæt spidskommen, peber, de grove grøntsager (gulerødder, broccolistok, selleri
  • Tilsæt vand ca. 2 dl og en bouillonterning, lad det småkoge 5 minutter
  • Sæt gang i at koge nudler, efter anvisningen.
  • Tilsæt nu lidt soya, fish sause, citronsaft og kokosmælken og broccoli buketterne
    Vigtig at der stadig er lidt bid i broccolibuketterne, samt de øvrige grøntsager.
  • HUSK at smage til og tilsæt mere smag hvis du synes det mangler.
  • Kog retten op og hæld vandet fra nudlerne, og du er klar til at serverer.
    Nudler i bunden af en dyb tallerken eller en skål og så en god portion kylling ovenpå.

Noter

Denne lækre kylling, karry og kokosmælk er en af mine favoritter, specielt når vinteren begynder at snige sig ind på os.
Den kan justeres i styrke, stærk, medium, mild. Med eller uden kylling, erstat med rejer, tofu, eller blot flere grove grøntsager.
Den kan sagtens tilberedes til dobbelt portion, da den smager mindst lige så fantastisk dagen efter. Kan også fryses.
Ønsker du den uden kylling, kan du erstatte med eks. tofu, en neutral eller marineret udgave. Så vil jeg tilsætte den samtidig med at kokosmælken kommer i.
Og vælger du rejer, så er det lige de sidste minutter de skal tilsætte for at de ikke bliver helt sønder kogte. :-) 
Du kan altid tilsætte andre grøntsager hvis du har brug for mere fylde, eks. søde kartoffel, squash, slikærter, peberfrugt, prøv dig frem hvad der virker for dig. Du bliver altid en erfaring rigere.
Tilbehør kan også være ris, bulgur, couscous.
Retten er fyldig, så du kan godt strække den til 3-4 personer, eller til frokost næste dag.
God appetit
Kærlig hilsen Nina
Nøgleord grøntsager, kokosmælk, kylling