SuperfoodHvorfor er det vigtig vi tænker superfood ind i vores madlavning?En af årsagerne er livsstilssygdomme.Ved at ændre på vores kost, kan vi faktisk spise os ud af dem. Bl.a. diabetes, forhøjet kolesterol, overvægt, træg mave osv.Oversigt over næringsindhold, anvendelse og link til et par opskrifter
Mungbønner høre til i gruppen af superfood fordi de er en god kilde til energi, og de har et højt indhold af kostfibre og proteiner. Kostfibrene gør at du holder dig mæt og holder gang i din fordøjelse. Proteinerne er byggesten til dine muskler og væv.Har du problemer med vægt, kolesterol, for højt blodtryk, diabetes og andre livsstilssygdomme er mungbønner en af de fødevare som du bør indfører i din kostpyramide.Mungbønner kan koges og bruges som tilbehør, i salater, brød, plantebaseret bøffer, som supplement til farsretter og gryderetter blandt andet.Smagen er lidt grøn måske :-), fast i konsistensen. Jeg synes det giver eks. mungbønnebøf en mere rustik konsistens, som hvis det var oksefars.Det handler ofte om at vi tør krydre vores mad så grøntsager, bælgfrugter mm kommer til at smage af noget. Mungbønner kan bruges som raw ved at spirer dem se Link https://www.ninathomsen.dk/mungboenne-spirer/Her er linket til Mungbønnebøffer https://www.ninathomsen.dk/mungboenneboeffer/Rigtig god fornøjelseNina