Go Back

Fakta om Aubergine

Nina Thomsen
Aubergine er synes jeg en lidt overset grøntsag.
Til gryderetter, stegte, bagte, dressinger.
Rig på B-vitamin, styrker immunforsvaret, sænker de røde blodceller og er godt for huden.
Endvidere siges det at aubergine er en af de få fødevarer som afhjælper overskydende fedt der bygges omkring maven. Selv om det ikke er en mirakelkur, er aubergine et godt supplement hvis du ønsker et vægttab.
Se flere fakta nederst på siden.
Ret Fakta om grønstager
Køkken Sydøstasien
Kalorier 24 kcal

Noter

Aubergine

En smuk grøntsag, fantastisk dyb violet farve. Jeg er imponeret.
Der er mange muligheder med aubergine, og jo mere jeg dykker ned i opskrifter og får afprøvet forskellige versioner, bliver jeg mere og mere begejstret over hvad aubergine kan anvendes til.
I det plantebaseret køkken er der ofte brugt aubergine, den giver god fylde og du kan tune den op med lige den smag du ønsker.
Den kan bages, steges, rives, skives, til dressing, mulighederne er mange.
Her er linket til en af mine favoritter https://www.ninathomsen.dk/aubergine-med-feta/
Næringsindholdet pr. 100 gram.
  • Kalorier (kacl) 24 gram
  • Fedt 0,2
  • Kolesterol 0,0
  • Natrium 2 mg
  • Kalium 229 mg
  • Kulhydrat 6 g
    • Kostfiber 3,0 g
    • Sukker 3,5 g
  • Protein 1 g
  • C-vitamin 2,2 mg
  • Calcium 9 mg
  • Jern 0,2 mg
  • B6 0,01
  • Magnesium 14 mg
Som nævn kan det også gå ind under superfood, da den har nogle gode egenskaber som fremmer immunforsvaret, sænker blodtrykket og en kilde til at fjerne fedt fra maven.
Nøgleord aubergine, raw, superfood