Vafler stammer fra hele verden. Opskrifter går i arv fra generation til generation. Sådan er det bare med nogle retter.Denne her er med inspiration af adskillige fra nettet, svært at sige hvem og hvordan den originale har været.Jeg har tilsæt et ekstra krydderi, brugt glutenfri havregryn og plantedrik.Håber du kan lide min version. Fra mig til dig.
1 tallerken til at mose bananerne på (du kan også bruge skålen)
1 teske, målebæger og evt. vægt og pensel til afmåling, pensle vaffeljernet
Ingredienser
De tørre ingredienser
240gramGlutenfri havregrynAlm. går også.
2tskVaniljepulver
2tskKardemommeog el. kanel
2tskBagepulver
2tskStødt ingefær
½tsksalt
Det våde
4stkÆg
4stkBananer
200mlPlantedrik el. mælk
60gramsmør, plantesmør
Sådan gør du
Start med at finde og afmåle alle ingredienser.
Blend havregryn til mel, eller den ønskede konsistens. Bland krydderier og bagepulver med melet. Sæt til side.
Mos bananerne med en gaffel
Bland æg, mælk og banan.
Sidst tilsætter du melblandingen og røre det godt sammen til en lind dej.
Varm vaffeljernet og brug evt. en pensel til at få smørret fordelt på pladerne.
Brug en lille kop, suppeøse eller hvad der passer for dig, til at hælde dejen på pladen. Pas på ikke at overfylde den, heller lidt ad gangen og tilpasse med lidt mere til den næste.
Bag til den er lidt gylden og så er der altid smagsprøve på den første.
Så er du klar til servering.
Noter
Vafler med flere varianter
Vaflerne kan selvfølgelig spises helt enkelt uden noget.Du kan også dekorere lidt med sirup, nutella, friske frugter, honning, peanutbutter og friske æble smager helt fantastisk sammen.Der kan selvfølgelig være lidt forskel på om du skal bruge dem til morgenmad, snacks eller i stedet for kagen til kaffen.Om du er til det helt søde eller mere til det friske.Leg med det og smid gerne en kommentar på din favorit.Kærligst Nina