Go Back

Gulerod-linsesuppe med knasende topping

Nina Thomsen
Vegetarisk gul suppe med god smag og meget mættende
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Frokost, Hovedret, vegansk, vegetarisk
Køkken Indisk, plantebaseret, Vegansk
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 2 liters Gryde
  • 1 skrællekniv og urtekniv
  • 1 gryde/suppeske
  • 1 Skærebræt
  • 1 si / dørslag med små huller Til at skylle de røde linser
  • 1 Hvidløgspresser
  • 1 Pande til at riste topping
  • 1 ovn til at bage kernerne
  • 1 Stavblender

Ingredienser
  

De tørre ingredienser

  • 125 gram Røde linser
  • 60 gram Solsikke kerner til topping
  • 60 gram Græskarkerner til topping
  • ½ tsk Cayenne peber
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 Salt og peber efter smag
  • 2 stk Grøntsags bouillion terning
  • 1-2 tsk Røget paprika Til topping

Grønt

  • 2 fed Hvidløg
  • 70-100 gram Løg
  • 1 stk Æble
  • 3-6 cm Frisk revet ingefær
  • 300-400 gram Gulerødder

Væske

  • 2-3 spsk soya Til topping
  • 1-2 dl Fløde 38% el. Cuisine på havre
  • 7,5 dl Vand

Sådan gør du
 

Topping

  • Start med at afmåle solsikke og græskar kerner
  • Varm en pande op og hæld kernerne på
  • Nå de har fået lidt varme, tilsætter du soya og røget paprika
  • Rør godt rundt og pas på de ikke brænder på.
  • Når soyaen er optaget, hældes kernerne på en bageplade med bagepapir og fordeles så de ikke ligger i klumper.
  • Opvarm ovn til 150 grader (varmluft) og lad kernerne blive sprøde. Tid ca. 15 min.
    Hold øje med dem efter 10 minutter. Tag ud og køl af.
    Gem de overskydende til en anden dag i lufttæt beholder.

Linse suppe

  • Afmål ingredienserne, klargør gulerødder , ingefær, løg, hvidløg, æble
    Skær gulerødder, løg og æble i tern. Riv ingefær og pres hvidløg.
  • Skyld de røde linser i sien og lad vandet dryppe af
  • Varm gryden op med lidt olie i bunden og start med at stege løg og hvidløg gyldne.
  • Tilsæt krydderier og lad steg med
  • Så er det de øvrige grøntsager og linser der skal i
  • Vand start med ½ liter, og grøntsagsbouillon, lad linserne suge og tilsæt så det sidste. Vent med fløden.
  • Når suppen har kogt ca. 15 min, blendes den og tilsætte fløde/cuisine.
    Blend til den ønskede konsistens, helt blød eller med lidt bid i.
    HUSK at smage suppen til :-)

Noter

Nem og lækker suppe
Samtidig er den mættende, proteinholdig og let fordøjelig.
Fløden kan udskiftes med vegansk fløde (Cuisine på havre)
De røde linser er høje på protein og indeholder ingen kolesterol
  • pr. 100 gr. er der
  • 55 gram kulhydrat, heraf sukkerarter 2,7 g
  • 27 gram protein
  • 2,9 gram fedt
  • 6,2 gram kostfiber
I bund og grund er linser en billig og mega sund spise, dog vil jeg vælge økologisk her, da de er mere miljøvenlige at producerer.
Nøgleord gulerødder, hvidløg, ingefær, krydderier, røde linser