1 si / dørslag med små huller Til at skylle de røde linser
1 Hvidløgspresser
1 Pande til at riste topping
1 ovn til at bage kernerne
1 Stavblender
Ingredienser
De tørre ingredienser
125gram Røde linser
60gramSolsikke kernertil topping
60gramGræskarkernertil topping
½tskCayenne peber
1spskSpidskommen
1Salt og peber efter smag
2stkGrøntsags bouillion terning
1-2tskRøget paprikaTil topping
Grønt
2fedHvidløg
70-100gramLøg
1stkÆble
3-6cmFrisk revet ingefær
300-400gramGulerødder
Væske
2-3spsksoyaTil topping
1-2dlFløde 38% el. Cuisine på havre
7,5dlVand
Sådan gør du
Topping
Start med at afmåle solsikke og græskar kerner
Varm en pande op og hæld kernerne på
Nå de har fået lidt varme, tilsætter du soya og røget paprika
Rør godt rundt og pas på de ikke brænder på.
Når soyaen er optaget, hældes kernerne på en bageplade med bagepapir og fordeles så de ikke ligger i klumper.
Opvarm ovn til 150 grader (varmluft) og lad kernerne blive sprøde. Tid ca. 15 min.Hold øje med dem efter 10 minutter. Tag ud og køl af.Gem de overskydende til en anden dag i lufttæt beholder.
Linse suppe
Afmål ingredienserne, klargør gulerødder , ingefær, løg, hvidløg, æbleSkær gulerødder, løg og æble i tern. Riv ingefær og pres hvidløg.
Skyld de røde linser i sien og lad vandet dryppe af
Varm gryden op med lidt olie i bunden og start med at stege løg og hvidløg gyldne.
Tilsæt krydderier og lad steg med
Så er det de øvrige grøntsager og linser der skal i
Vand start med ½ liter, og grøntsagsbouillon, lad linserne suge og tilsæt så det sidste. Vent med fløden.
Når suppen har kogt ca. 15 min, blendes den og tilsætte fløde/cuisine.Blend til den ønskede konsistens, helt blød eller med lidt bid i.HUSK at smage suppen til :-)
Noter
Nem og lækker suppeSamtidig er den mættende, proteinholdig og let fordøjelig.Fløden kan udskiftes med vegansk fløde (Cuisine på havre)De røde linser er høje på protein og indeholder ingen kolesterol
pr. 100 gr. er der
55 gram kulhydrat, heraf sukkerarter 2,7 g
27 gram protein
2,9 gram fedt
6,2 gram kostfiber
I bund og grund er linser en billig og mega sund spise, dog vil jeg vælge økologisk her, da de er mere miljøvenlige at producerer.