Go Back

Kanelsnegle

Nina Thomsen
Lækre kanelsnegle til enhver lejlighed. Om du er til det søde eller salt køkken, så vil det være muligt at lave disse snegle om til kuvertbrød. Her kan du tilsætte det mere salte, som eks. bacon, oliven og give den gas på krydderierne med spidskommen, gurkemeje, røget paprika osv.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
15 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret bagværk, Kage, lækkerier
Køkken Ninas køkken
Antal 8 Personer

Udstyr

  • 1 ovn
  • 1 skål til at samle dejen
  • 1 Fast dejskraber
  • 1 vægt
  • 1 kagerulle og evt. et bage underlag af silikone

Ingredienser
  

  • 25 gram Gær
  • 1 dl Plantedrik Havredrik
  • 1 Spsk Sukker
  • 1 stk æg
  • 350 gram hvedemel
  • 100 gram smør
  • ½ tsk salt

Fyld:

  • 100 gram Smør
  • 50 gram sukker
  • 50 gram Brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 1 spsk Lakridspulver Kan undlades
  • 2 spsk Chiafrø kan undlades
  • 100 gram Florsukker florsukker og vand til glasur
  • 1 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Udrør gær i lunken mælk/plantedrik.
  • Tilsæt sukker, salt og æg
  • Fordel smør i melet, i en mindre skål. Evt. skær smør i mindre stykker i melet, det gør det lettere at fordele.
  • Bland så det hele sammen og ælt dejen til den er glat og smidig.
  • Lad den hæve et lunt sted i ca. 45-60 minutter

Fyld:

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt sukker, brun farin, kanel og lakridspulver. Lad det smelte godt sammen.
    Stil til side og lad det køle af så det bliver en fast smørbar konsistens.

Form sneglene:

  • Rul dejen ud til en rektangel. Dejen ca. 1 cm i tykkelse.
    Smør fyldet ud over hele fladen og rul herefter dejen sammen så det danner en lang rulle.
    Brug en god kniv, eller en skarp dejskraber ( professionel model) eller sytråd til at skære sneglen med i ca. 1,5 cm tykkelse.
    Fordel på bageplade med lidt afstand. Eller i et fad så de står lidt tættere når de hæver. Herved bliver de mere svampede når de er bagt.
    Lad dem efterhæve ca. 15-20 minutter med et klæde over, inden du bager dem.
    Bag ca. 15 minutter i varmluftovn på 200 grader.
    Køl af og lav glasuren hvis du ønsker det som pynt.
    Sneglene kan fryses, hvis du når det :-)

Noter

Kanelsnegle i en anden version.

Der findes et hav af forskellige opskrifter på snegle, og hvilken en skal man vælge.
Disse er simple at gå til og kræver ikke det store kendskab til at bage eller lave gærdej.
Som et ekstra pift kunne jeg finde på at tilsætte kardemomme til dejen og måske også fyldet. Det vil give ekstra kraft på smagen.
Som ekstra til fyldet kunne man også tilsætte rosiner, appelsinskal, tørrede hindbær, tørrede dadelstykker.
Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan lege med.
God appetit.
Nøgleord bagværk, kanelsnegle