Dansk Øllebrød
Nina Thomsen
Få brugt de sidste rester af rugbrøden
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Morgenmad
Køkken dansk
1 gryde 1 liters
1 Grydeske
- ½ kg Rugbrødsrester ( +/-)
- 1 Vand så det næsten dækker rugbrødet
- 1 dl øl ( nisseøl kan bruges) og det kan undlades
- 2-3 spsk sukker, brun farin
- 1 dl Piskefløde til topping
Rugbrødsrester, alt kan bruges.
Bræk eller skær det i stykker
Op i gryden med det og hæld vand på så det næsten dækker
Lad det falde sammen, under svag varme og omrøring
Tilsæt øl og sukker når det næsten har konsistensen.
Den skal ikke være for tynd. Husk at smage til.
Grøden bliver tyndere når du tilsætter sukker.
Pisk evt. fløde til, server som topping
Vintertid
Hvis du som jeg altid har rester og ende stykker af rugbrød, samler jeg dem altid i fryseren og når det passer med en god portion, sætter jeg den i gang.
Dejlig på de kolde dage med varm morgen mad. Og så lige lidt ekstra skum på.
Som en ekstra krølle, krydder jeg den med kanel og lidt vaniljesukker, det kan tage lidt af den skarpe smag af surdej.
God appetit
Nøgleord Fløde, kanel, rugbrød, Vand