Fra det gamle danske køkken, øllebrød med flødeskum.

Dansk Øllebrød
Udstyr
- 1 gryde 1 liters
- 1 Grydeske
Ingredienser
- ½ kg Rugbrødsrester ( +/-)
- 1 Vand så det næsten dækker rugbrødet
- 1 dl øl ( nisseøl kan bruges) og det kan undlades
- 2-3 spsk sukker, brun farin
- 1 dl Piskefløde til topping
Sådan gør du
- Rugbrødsrester, alt kan bruges.
- Bræk eller skær det i stykker
- Op i gryden med det og hæld vand på så det næsten dækker
- Lad det falde sammen, under svag varme og omrøring
- Tilsæt øl og sukker når det næsten har konsistensen.
- Den skal ikke være for tynd. Husk at smage til.
- Grøden bliver tyndere når du tilsætter sukker.
- Pisk evt. fløde til, server som topping