Dansk Øllebrød med et pift

Dansk Øllebrød

Nina Thomsen
Få brugt de sidste rester af rugbrøden
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Morgenmad
Køkken dansk
Antal 2 Personer

Udstyr

  • 1 gryde 1 liters
  • 1 Grydeske

Ingredienser
  

  • ½ kg Rugbrødsrester ( +/-)
  • 1 Vand så det næsten dækker rugbrødet
  • 1 dl øl ( nisseøl kan bruges) og det kan undlades
  • 2-3 spsk sukker, brun farin
  • 1 dl Piskefløde til topping

Sådan gør du
 

  • Rugbrødsrester, alt kan bruges.
  • Bræk eller skær det i stykker
  • Op i gryden med det og hæld vand på så det næsten dækker
  • Lad det falde sammen, under svag varme og omrøring
  • Tilsæt øl og sukker når det næsten har konsistensen.
  • Den skal ikke være for tynd. Husk at smage til.
  • Grøden bliver tyndere når du tilsætter sukker.
  • Pisk evt. fløde til, server som topping

Noter

Vintertid
Hvis du som jeg altid har rester og ende stykker af rugbrød, samler jeg dem altid i fryseren og når det passer med en god portion, sætter jeg den i gang.
Dejlig på de kolde dage med varm morgen mad. Og så lige lidt ekstra skum på.
Som en ekstra krølle, krydder jeg den med kanel og lidt vaniljesukker, det kan tage lidt af den skarpe smag af surdej.
God appetit
Nøgleord Fløde, kanel, rugbrød, Vand

Relaterede indlæg

Jule Vafler med lækker topping

Jule Vafler med lækker topping

Jule Vafler Lækre og fuld af julesmag vaffelpandeskålhåndmixermålebægervægt 100 gram Havregryn2 stk bananer2 stk æg1,5 dl mælk/plantedrik1 tsk vanilje1 tsk kanel½ tsk nellike1 tsk kardemomme1 tsk bagepulver1 smør til stegningTopping lige hvad du ønsker Afmål...

Boller med et tvist

Boller med et tvist

Boller med alpro yoghurt skål til at samle dejenvægtdl målrøreskebagepladebagepapirunderlag til at ælte dejen på 250 gram Alpro yoghurt neutral100 gram Sukker el. kokossukker100 ml lunken vand40 gram gær600 gram hvedemel4 tsk. smør120 gram chokolade knapper/rosiner/...

Søndags ommeletten

Søndags ommeletten

Søndags omeletten Søndag morgen hygge med lækker omelet stor pandeSkål til at samle ingrediensernegaffel til at piske ægpaletknivstore tallerkner til servering 4 stk. Morgen æg1 pakke Kalkun Bacon½ dl Piske fløde½ dl Revet cheddar ost 1 drys salt og peber2 håndfuld...