Go Back

Pesto

Nina Thomsen
Basilikum,spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt
Samlet tid 10 minutter
Ret dip, Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 6 Personer

Udstyr

  • 1 blender/ minihakker

Ingredienser
  

  • 1 Lille potte med basilikum
  • 1 håndfuld Friske spinatblade
  • 1 dl ca. god olie
  • ½ dl ca. Gærflager
  • 1 dl solsikke kerner
  • 1 tsk. salt efter smag

Sådan gør du
 

  • Afmål og kom alle ingredienser i din mini hakker el. blender, kør så du får en blød konsistens som er blød og lækker.
    Tilsæt evt. mere olie eller en smule vand hvis den er for fast.
    Husk at smage til efterhånden som du få den rette konsistens.
  • Sæt på køl og lad den sætte sig, er den for fast tilsæt olie eller vand
  • server til kartofler, salater, pasta, tapas osv.

Noter

Pesto med basilikum og frisk spinat

Denne version er vegansk, og den er super simpel og ligetil.
Kender du ikke til gærflager, skal du lige have tjek på dem.
Det er en erstatning for parmesan osten. For at give smagen af ost i pestoen.
De kan bl.a. købes i matas eller en helsam butik.
Du kan også udskifte gærflagerne med alm. parmesanost, så bliver den vegetarisk istedet. 
Ligesom du kan bruge pinjekerner, valnøddekerner eller en kombination af kerner.
Som altid husk at smage pestoen til, den skal ramme lige dine smagsløg.

God fornøjelse

kh Nina
Nøgleord basilikum, olie, pesto