Go Back

Kys med koldskålsis og jordbær

Nina Thomsen
Marengs kys friske jordbær og koldskålsis, lækkert til dejlige sommerdage
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 30 minutter
2 timer
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert, Kage
Køkken dansk
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 beholder til at fryse koldskålen
  • 4 dessert glas

Ingredienser
  

  • 4-8 stk marengs som "kys"
  • 1-2 dl koldskål
  • 300 gram Friske jordbær
  • 1 dl fløde til skum

Sådan gør du
 

  • Start med at bage marengs. Der findes et hav af opskrifter denne gang bruge jeg den som stod på pakken med æggehvider. Bruger du hele pakken bliver der til flere omgange dessert eller kage.
  • Hæld koldskålen i en beholder som tåler frost. Jeg havde en rest af koldskål, og synes det kunne være sjovt at se hvad det kunne blive til som is.
    Det tager alt efter hvor flad din skål er 1-2 timer at få frossen. Husk at tage den op i god tid inden brug. Den må gerne kunne skæres eller trækkes til kugler.
  • Skær jordbær i fine tynde skiver, det frigiver mere saft fra bæret og flyder lidt sammen med isen når du anretter.
  • Anret ved at komme jordbær i først, herefter lidt is og flødeskum og top med kys, alt efter hvor store du har lavet dem så 1 eller 2.

Noter

Koldskålsis med marengs og jordbær.
Flere udgaver af denne dessert som vi har afprøvet er en mager græsk yoghurt som bliver rørt med en smule vanilje sukker og lidt flødeskum.
Det bliver bund og ovenpå jordbær og kys. Det er også lækkert og giver lidt mere syrlighed.
Måske du selv har flere ideer, jeg tænker da også vaniljeis, chokoladeis eller noget med nødder vil være en lækker bisken.
Enjoy
 
kh Nina
 
 
Nøgleord Fløde, jordbær, koldskål, marengs