
Kys med koldskålsis og jordbær
Udstyr
- 1 beholder til at fryse koldskålen
- 4 dessert glas
Ingredienser
- 4-8 stk marengs som "kys"
- 1-2 dl koldskål
- 300 gram Friske jordbær
- 1 dl fløde til skum
Sådan gør du
- Start med at bage marengs. Der findes et hav af opskrifter denne gang bruge jeg den som stod på pakken med æggehvider. Bruger du hele pakken bliver der til flere omgange dessert eller kage.
- Hæld koldskålen i en beholder som tåler frost. Jeg havde en rest af koldskål, og synes det kunne være sjovt at se hvad det kunne blive til som is. Det tager alt efter hvor flad din skål er 1-2 timer at få frossen. Husk at tage den op i god tid inden brug. Den må gerne kunne skæres eller trækkes til kugler.
- Skær jordbær i fine tynde skiver, det frigiver mere saft fra bæret og flyder lidt sammen med isen når du anretter.
- Anret ved at komme jordbær i først, herefter lidt is og flødeskum og top med kys, alt efter hvor store du har lavet dem så 1 eller 2.