Kys med koldskålsis og jordbær

Kys med koldskålsis og jordbær

Nina Thomsen
Marengs kys friske jordbær og koldskålsis, lækkert til dejlige sommerdage
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 30 minutter
2 timer
Samlet tid 10 minutter
Ret Dessert, Kage
Køkken dansk
Antal 4 Personer

Udstyr

 • 1 beholder til at fryse koldskålen
 • 4 dessert glas

Ingredienser
  

 • 4-8 stk marengs som "kys"
 • 1-2 dl koldskål
 • 300 gram Friske jordbær
 • 1 dl fløde til skum

Sådan gør du
 

 • Start med at bage marengs. Der findes et hav af opskrifter denne gang bruge jeg den som stod på pakken med æggehvider. Bruger du hele pakken bliver der til flere omgange dessert eller kage.
 • Hæld koldskålen i en beholder som tåler frost. Jeg havde en rest af koldskål, og synes det kunne være sjovt at se hvad det kunne blive til som is.
  Det tager alt efter hvor flad din skål er 1-2 timer at få frossen. Husk at tage den op i god tid inden brug. Den må gerne kunne skæres eller trækkes til kugler.
 • Skær jordbær i fine tynde skiver, det frigiver mere saft fra bæret og flyder lidt sammen med isen når du anretter.
 • Anret ved at komme jordbær i først, herefter lidt is og flødeskum og top med kys, alt efter hvor store du har lavet dem så 1 eller 2.

Noter

Koldskålsis med marengs og jordbær.
Flere udgaver af denne dessert som vi har afprøvet er en mager græsk yoghurt som bliver rørt med en smule vanilje sukker og lidt flødeskum.
Det bliver bund og ovenpå jordbær og kys. Det er også lækkert og giver lidt mere syrlighed.
Måske du selv har flere ideer, jeg tænker da også vaniljeis, chokoladeis eller noget med nødder vil være en lækker bisken.
Enjoy
 
kh Nina
 
 
Nøgleord Fløde, jordbær, koldskål, marengs

Relaterede indlæg

Peanuts Bar

Peanuts Bar

Snack som er så lækre og som smelter på tungen. Riskiks, chokolade, peanutbutter, sirup og quinoa. Peanuts Bar Jeg er solgt, disse snackbar smelter i munden. Få ingredienser og kort tilberedning.Antal personer, har jeg godt nok skrevet 4, men kan blive helt i tvivl om...

Chiagrød med bær

Chiagrød med bær

Protein, fiber, sødme og syrlighed, så kan du fange alle smagsløg med chiagrød. Den er mættende, fyldig smag, god til morgenmad, snack, dessert og med på farten. Et ekstra lille godbid i madpakken. Chiagrød med kokosmælk Chiafrø med kokosmælk eller plantedrik toppet...

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan

Disse vafler er vegetariske og glutenfri. Plantedrik og modne bananer. Frisk frugt, æble, pære, bær, crunched nødder, flødeskum, cremet yoghurt, mulighederne er mange. Skønne vafler med banan Vafler stammer fra hele verden. Opskrifter går i arv fra generation til...