Go Back

Hummus med karry

Nina Thomsen
kikærter, karry, cayenne, tomat, rødbede, spinat ja det er vist fantasien som sætter grænse for hvad du kan blande i din humus.
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Frokost, Snack, Tilbehør
Køkken Inspireret
Antal 4 personer

Udstyr

  • 1 lille multihakker/blender
  • 1 Grøntsagskniv
  • 1 beholder/skål
  • 1 lille skraber

Ingredienser
  

  • 1 dåse Kikærter
  • 1-3 fed Hvidløg
  • 1-2 spsk Karry, alt efter smag
  • 1 spsk Hvidvindeddike
  • 3-4 spsk Olivenolie
  • 1 drys Salt og peber efter smag
  • 1 ca. spsk Vand hvis den er for tyk

Sådan gør du
 

  • Dræn kikærterne og skyl dem i kold vand
  • Afmål øvrige ingredienser
  • Hæld kikærter, hvidløg, olie, eddike og krydderier i minihakkeren og bland det sammen til en lind masse.
    Smag til og lad den evt. stå og trække. Herved får du mere af karrysmagen frem.
    Kan sagtens holde et par dage i køleskabet.

Noter

Hummus en variant.

Humus kan anvendes til meget forskelligt mad.
Som dip til grøntsager eller chips, som smørepålæg, til din varme mad, som dressing til kartoflerne, brød ja listen er lang.
Hummus/ kikærter er fuld af proteiner, kostfiber som er super food til hjerte og fordøjelsen.
 
 
 
Nøgleord hummus, karry, Kikærter