Citron Drøm

Denne fantastiske kage er jeg stødt på via Instagram. Og den lød simpelthen så lækker at jeg måtte prøve den af.

Efter at have tilberedt den 3 gange, vil jeg sige den bliver kun bedre og bedre for hver gang.

Jeg har op og nedjusteret syrligheden, så jeg tænker at du skal prøve dig lidt frem og finde din egen favorit af en citron drøm.

Rigtig god fornøjelse.

Citron drøm

Nina Thomsen
Syrlig citronkage
Tilb. tid 40 min
Hvile tid for kagen på køl 2 t
Samlet tid 2 t 40 min
Ret Dessert
Køkken dansk, Fransk
Antal 10 personer

Udstyr

  • 1 22 cm springform
  • 1 bagepapir
  • 1 skål til at samle de tørre ingredienser
  • 1 skål til cremen
  • 1 el Pisker
  • 1 dejskraber
  • 1 ovn 180 grader
  • 1 citronpresser
  • 1 rivejern

Ingredienser
  

Til kagebunden

  • 110 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 1 stort æg, stue temperatur
  • 1 stk vanilje stang, korn herfra
  • 1 stk økologisk citron, saft og skal
  • 165 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 10 stk brombær

Til cremen

  • 200 gram philidelphia ost neutral
  • 400 gram flormelis
  • 1 stk æg
  • ½ stk saft og skal af citron

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Afmål og bland de tørre ingredienser
  • Pisk det bløde smør med sukker til en luftig masse ( gem en smule sukker til at blande med vaniljekorn)
  • Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen, bland med en smule sukker inden du tilsætter det sammen med æg, saften af citron og citronskallen i den piskede smør
  • Bland forsigtig de tørre ingredienser sammen med massen, kan godt virke lidt fast i konsistensen.
  • Hæld dejen ud i den beklædte springform, tryk de halve brombær ned i dejen og sæt den til side.
  • Pisk så en luftig creme af Philadelphia, tilsæt flormelis lidt ad gangen, tilsæt æg citronskal og saft til sidst.
  • Fordel cremen over dejen
  • Bag i ca. 35 til 40 minutter, den vil stadig være lidt blød. Men sætter sig efter den har stået på køl.
  • Lad den køle 30 min på bordet i springformen og herefter mindst 2 timer i køleskabet.
  • Drys med flormelis inden servering.
  • TIPS: Kagen kan sagtens laves dagen før. Og fryses.

Noter

Lækker citron kage.
Denne lækre citronkage har jeg lånt af Frederik Haun fra Bage dysten. Den fortjener at komme ud i verden og derfor får du her opskriften.
Den er virkelig lækker og frisk, så hvis du er til det frisk og lidt syrlige, er du godt på vej med denne her.
Den vil gå til eftermiddag og aftenskaffen, men absolut også som en dessert med en liflig dessertvin.
Rigtig god fornøjelse
KH Nina
Nøgleord citron

Relaterede indlæg

Chiagrød med bær

Chiagrød med bær

Chiagrød med kokosmælk Chiafrø med kokosmælk eller plantedrik toppet med frisk frugt eller kompot, nemt hurtigt og lækkert beholder med lågskemålebæger 1 dl chiafrø2-2,5 dl koksmælk fuldfed, eller plantedrik mandel150 gram frost bær eller friske, hindbær, jordbær,...

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan Ofte har vi bananer i overskud, som er blevet lidt kedelige. Mine bananer var helt sorte, de havde fået lidt frost, og var lidt bløde i konsistensen.Men det betyder ingenting, de er blevet mere søde og nemmere at mose ud. Blendervaffeljernskål...

Boller med fiber, chiafrø og valnødder

Boller med fiber, chiafrø og valnødder

Boller med fiber, valnødder, chiafrø Boller til morgenmaden, eftermiddagen eller med på farten. skål til at samle dejenske til at rører dejen sammenvægtdl mållille skål til at opbløde chiafrø og fiber De tørre ingredienser100 gram sukker2 tsk. Chiafrø2 tsk. Fiberhusk1...