Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan

Nina Thomsen
Vafler stammer fra hele verden. Opskrifter går i arv fra generation til generation. Sådan er det bare med nogle retter.
Denne her er med inspiration af adskillige fra nettet, svært at sige hvem og hvordan den originale har været.
Jeg har tilsæt et ekstra krydderi, brugt glutenfri havregryn og plantedrik.
Håber du kan lide min version. Fra mig til dig.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Dessert, Morgenmad, Snack
Køkken Hele verden
Antal 8 Personer

Udstyr

  • 1 Blender til at "male" havregryn
  • 1 vaffeljern Hjerteformet 🙂
  • 1 skål til at samle dejen
  • 1 gaffel til at mose bananerne
  • 1 tallerken til at mose bananerne på (du kan også bruge skålen)
  • 1 teske, målebæger og evt. vægt og pensel til afmåling, pensle vaffeljernet

Ingredienser
  

De tørre ingredienser

  • 240 gram Glutenfri havregryn Alm. går også.
  • 2 tsk Vaniljepulver
  • 2 tsk Kardemomme og el. kanel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 2 tsk Stødt ingefær
  • ½ tsk salt

Det våde

  • 4 stk Æg
  • 4 stk Bananer
  • 200 ml Plantedrik el. mælk
  • 60 gram smør, plantesmør

Sådan gør du
 

  • Start med at finde og afmåle alle ingredienser.
  • Blend havregryn til mel, eller den ønskede konsistens. Bland krydderier og bagepulver med melet. Sæt til side.
  • Mos bananerne med en gaffel
  • Bland æg, mælk og banan.
  • Sidst tilsætter du melblandingen og røre det godt sammen til en lind dej.
  • Varm vaffeljernet og brug evt. en pensel til at få smørret fordelt på pladerne.
  • Brug en lille kop, suppeøse eller hvad der passer for dig, til at hælde dejen på pladen. Pas på ikke at overfylde den, heller lidt ad gangen og tilpasse med lidt mere til den næste.
  • Bag til den er lidt gylden og så er der altid smagsprøve på den første.
  • Så er du klar til servering.

Noter

Vafler med flere varianter

Vaflerne kan selvfølgelig spises helt enkelt uden noget.
Du kan også dekorere lidt med sirup, nutella, friske frugter, honning, peanutbutter og friske æble smager helt fantastisk sammen.
Der kan selvfølgelig være lidt forskel på om du skal bruge dem til morgenmad, snacks eller i stedet for kagen til kaffen.
Om du er til det helt søde eller mere til det friske.
Leg med det og smid gerne en kommentar på din favorit.
Kærligst Nina
Nøgleord Æg, havregryn, krydderier, plantedrik

Relaterede indlæg

Mungbønne spirer

Mungbønne spirer

Mungbønne til spirer Super food, ekstra protein, vitaminer og fibre sylteglas 2.5 dl mungbønner5 dl vand Start med bønner og vand i sylteglasset, lad det stå natten overDagen efter skyller du bønnerne godt og dræner vandet fraLæg de drænede bønner i en spirebakke...

Blomkål bagt, kogt, stegt, dip og som sauce.

Blomkål bagt, kogt, stegt, dip og som sauce.

Ovn bagte blomkål Blomkål fra ovnen er hurtig tilberedning og så har du grundbasen for tilbehør, dip og saucer kokke knivstort skærebrætbageplade med papirlille skål til oliemadpensel 1 stk Blomkål½ dl olie1 salt, peber, timian (paprika, røget paprika osv.) Start med...

Rugbrøds chips

Rugbrøds chips

Rugbrødschips til enhver lejlighed Rugbrød bageplade med papir 1 stk groft rugbrød i ca. 4 mm (kan bestilles skiveskåret hos bageren)½ dl god oliven olie1 salt efter smag1 Krydderi efter smag, timian, basilikum, oregano Placer brød på bagepladenBland olie med de...