Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål

Nina Thomsen
Elsket eller hadet.
Jeg fornemmer at den lille fyr her er stærk på vej frem igen. Grundet de sunde egenskaber den har.
Styrker immunforsvaret, fordøjelsen, siges at være godt mod kræft og forhøjet blodtryk.
Spis den med gode fedtstoffer herved optages E og K-vitaminer bedre.
Kan købes hele året, men ellers er sæson fra oktober til ca. marts.
Næringsindhold nederst på siden med flere fakta om Rosenkål.
Ret Fakta om grønstager
Køkken dansk, internationalt
Kalorier 42 kcal

Noter

Fakta om Rosenkål

Fakta:
Vitaminer, mineraler og energi: målt pr. 100 gram
Rig på B-vitamin 2,3,5,6,8,9 ( ikke defineret)
C-vitamin 85 mg
Calcium 42 mg
Kalium 389 mg
Fosfor 83,7 mg
Magnesium 24 mg
Zink 0,43 mg
mf.l.
Protein 4,5 g
Kulhydrat 9 g
  • Kostfiber 3,8 g
  • Sukker 2,2 g
Fedt 0,5 g
Kalorier 42 g
Kolesterol 0 
Hvad er Rosenkål godt for?
Elsket eller hadet 🤪
Jeg fornemmer at den er stærkt på vej frem igen, grundet de sunde egenskaber den har.

Men har vi med en Superfood at gøre!

  • Styrker immunforsvaret
  • Vitaminerne i kålen hjælper sår med at heles
  • Styrker de røde blodceller
  • Styrker hud, DNA, knogler
  • Fordøjelsen
  • Siges at være godt mod kræft og forhøjet blodtryk
En fordel at spise med gode fedtstoffer så optager kroppen bedre E og K-vitaminer.❤
Smagen er en smule bitter, men sammen med andre grøntsager og kødprodukter giver den en helt fantastisk smag og en friskhed.
Tjek selv, lidt opskrifter i bunden af opslaget til dig som “tør” går i køkkenet med kålen😅
 
Og lige lidt fakta:
Kan købes hele året, men ellers er det sæson fra oktober til ca. marts med de helt friske.
Man mener kålen stammer fra Bruxelles området, men dyrkes jo mange steder i dag.
Den vokser på en stamme, (ses ikke i butikkerne, men på grønt markeder kan man være heldig) som man høster, og gerne efter frosten er sat ind.
Så ser det sådan ud på marken.
 
Rosenkål kan fryses, koges, dampes, balanceres, stuves og steges.
Kan stå alene som tilbehør, eller supplement i retter.
En af mine favoritter med rosenkål er stegt på panden med mandler og evt. chorizo pølse, det giver en spændende smag til alle ingredienser.
 
Rigtig god fornøjelse
Nina
 
Nøgleord blomkål, raw, Rosenkål