Bagte Rosenkål med et tvist

Kålen du elsker eller hader. Denne version her vundet mit hjerte, steg på panden med saftig chorizo og mandler, mums.

Bagte rosenkål med mandler

Nina Thomsen
Lækre bagte rosenkål med mandler, et tvist kan være chorizo og feta.
Til din tapas eller som enkelt ret på buffeten.
Du vil elske det
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aften
Køkken dansk
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 ovnfast fad
  • 1 Skærebræt
  • 1 Grøntsagskniv

Ingredienser
  

  • 1 pose Rosenkål ca. 250 gram
  • 3 spsk olivenolie
  • 50-75 gram mandler
  • 1 drys frisk persille
  • 1 drys salt, peber, spidskommen

Til den udvidede udgave

  • ½-1 Chorizo pølse
  • 100 gram Feta

Sådan gør du
 

  • Rens rosenkål og flæk dem i halve
  • bland med olie, salt, peber, spidskommen
  • Bag i ovn ca 20 min ved 175-200 grader, de skal være en smule brankede.
    De kan også tilberedes i en sauter pande, ved svag varme og under let omrøring.
  • Mandlerne kan du bruge som de er, eller tip vil være at riste dem eller bruge saltmandler.
    Hak dem i ca. halve stykker og drys over rosenkålen.
    Drys med lidt frisk persille
  • Til den udvidede udgave skal du halverer pølsen og skære i ½ cm skiver.
    Brank den godt af på en tør panden så den får lidt brændte kanter og skorpe.
    Du kan hælde fedtet fra og lade pølsen dryppe af på papir eller du kan hælde fedtet over rosenkålen og lade det give ekstra kraftig smag.
    Smuldre fetaen over til sidst inden serveringen.
    Ved at bruge pølse kan den fint stå som en ret for sig selv på buffeten.

Noter

Hvem elsker ikke Rosenkål ?

Når du har prøvet disse små knolde, så vil du frem over spise dem med velbehag.
Den enkle opskrift herover, kan også tunes op med eks. feta og chorizo pølse.
Chorizo skal du branke godt af i panden inden du blander den med kålen. Først skal du halverer pølsen på langs og skive den i ca. ½ cm skiver, så steger du den på en tør pande, den afgiver rigtig meget fedt. Du kan vælge at bruge fedtet over rosenkålen det giver ekstra knald på smagen. 
Feta kan du smuldre og blande med kålen til sidst og lige inden serveringen, så ser det så lækkert ud.
Jeg synes selv den bliver et plus til et tapas eller buffet bord, specielt med pølse og feta, så står dem som en ret for sig.
Leg med det og prøv dig frem hvilken udgave der smager dig.
Her finder du linket til fakta om Rosenkålhttps://www.ninathomsen.dk/fakta-om-rosenkaal/
God appetit
Kærligst Nina
Nøgleord Rosenkål, Salt mandler

Relaterede indlæg

Kylling, karry og kokosmælk

Kylling, karry og kokosmælk

Hurtig Karl ville vende sig, men det er en hurtig ret at tilberede. Og du kan skrue op og ned på ingredienser, ligeledes styrken. Kylling, Karry og kokosmælk Kylling, karry, grøntsager og kokosmælk eller med Tofu wokgrydeSkærebrætGrøntsagsknivkniv eller...

Pesto med basilikum og spinat

Basilikum, spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt Pesto Basilikum,spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt blender/ minihakker 1 Lille potte med basilikum1 håndfuld Friske spinatblade1 dl ca. god olie½ dl ca. Gærflager1 dl solsikke kerner1 tsk. salt efter...

Cremet pasta sauce

Cremet pasta sauce

En anderledes pasta sauce, lavet af blomkål, cashewnødder og smager af sennep. Altid mulighed for at give en anderledes smagsoplevelse i form af karry, spidskommen, paprika osv. Cremet pasta sauce Billedet ser ikke ud af så meget, beklager det får jeg rettet op på....