Butternut Squash/Græskar

Butternut Squash

Nina Thomsen
Årstidens grønt – Butternut Squash – smagen af efterårets sødme
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Hovedret, Tilbehør
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 ovnfast fad/bageplade
  • 1 kokkekniv

Ingredienser
  

  • 1 stk Butternut Squash
  • 1-2 spsk smør
  • 1 drys salt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
    Vask og flæk græskaren på langs i 2 halve
  • Tag kernerne ud og placer græskaren med indersiden ned mod bagepladen
  • Bag i ovnen ca. 1 time ved 175 grader
  • Skallen bliver hård og meget varm
  • Brug en grydelap el. lignende til at hold omkring den halve græskar og brug en gaffel til at trække strimler på langs, de ligner lange tråde/spaghetti.
  • Når du har taget græskar kødet af, blander du smør i og lader det smelte og drysser en smule salt på, lad det stå et minut eller 2 og server.

Noter

Butternut Squash/Græskar –

kan også kaldes spaghetti squash.

Lækkert tilbehør til enhver ret i stedet for pasta, ris, kartofler.
Butternut græskar er en god kilde til mineralerne calcium, kalium, fosfor, jern og magnesium. Derudover indeholder den særligt C-vitamin samt A- og B-vitamin.
Sæson er efteråret og lidt hen over vinteren.
Den holder sig fint i et kølig rum.
Nøgleord græskar

Relaterede indlæg

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan Ofte har vi bananer i overskud, som er blevet lidt kedelige. Mine bananer var helt sorte, de havde fået lidt frost, og var lidt bløde i konsistensen.Men det betyder ingenting, de er blevet mere søde og nemmere at mose ud. Blendervaffeljernskål...

Linsepostej

Linsepostej

Linsepostej med linser Denne linsepostej er en super lækker ret til frokostbordet.Af denne portion fik jeg til flere dage, så jeg havde ekstra til fryseren, dvs. nem mad til en anden dag.Koger du linserne på forhånd kan denne postej laves på 10 minutter. Den skal ikke...

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål Elsket eller hadet.Jeg fornemmer at den lille fyr her er stærk på vej frem igen. Grundet de sunde egenskaber den har.Styrker immunforsvaret, fordøjelsen, siges at være godt mod kræft og forhøjet blodtryk.Spis den med gode fedtstoffer herved optages E...