Butternut Squash/Græskar

Butternut Squash

Nina Thomsen
Årstidens grønt – Butternut Squash – smagen af efterårets sødme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 ovnfast fad/bageplade
  • 1 kokkekniv

Ingredienser
  

  • 1 stk Butternut Squash
  • 1-2 spsk smør
  • 1 drys salt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
    Vask og flæk græskaren på langs i 2 halve
  • Tag kernerne ud og placer græskaren med indersiden ned mod bagepladen
  • Bag i ovnen ca. 1 time ved 175 grader
  • Skallen bliver hård og meget varm
  • Brug en grydelap el. lignende til at hold omkring den halve græskar og brug en gaffel til at trække strimler på langs, de ligner lange tråde/spaghetti.
  • Når du har taget græskar kødet af, blander du smør i og lader det smelte og drysser en smule salt på, lad det stå et minut eller 2 og server.

Noter

Butternut Squash/Græskar –

kan også kaldes spaghetti squash.

Lækkert tilbehør til enhver ret i stedet for pasta, ris, kartofler.
Butternut græskar er en god kilde til mineralerne calcium, kalium, fosfor, jern og magnesium. Derudover indeholder den særligt C-vitamin samt A- og B-vitamin.
Sæson er efteråret og lidt hen over vinteren.
Den holder sig fint i et kølig rum.
Nøgleord græskar

Relaterede indlæg

Gulerod/Linsesuppe med knas

Gulerod/Linsesuppe med knas

Gulerod-linsesuppe med knasende topping Vegetarisk gul suppe med god smag og meget mættende 2 liters Grydeskrællekniv og urteknivgryde/suppeskeSkærebrætsi / dørslag med små hullerHvidløgspresserPandeovnStavblender De tørre ingredienser125 gram Røde linser60 gram...

Chiagrød med bær

Chiagrød med bær

Chiagrød med kokosmælk Chiafrø med kokosmælk eller plantedrik toppet med frisk frugt eller kompot, nemt hurtigt og lækkert beholder med lågskemålebæger 1 dl chiafrø2-2,5 dl koksmælk fuldfed, eller plantedrik mandel150 gram frost bær eller friske, hindbær, jordbær,...

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt Rødkål, pære, spinat, ingefær i en skøn sammen sætning kokkeknivskærbrætanretningsfadbæger til at blande dressing ½ stor pære, må gerne være fast2 håndfulde Frisk spinat1 stængel Bladselleri, fintsnittet.1 cm Frisk revet ingefær150 gram...