Butternut Squash
Nina Thomsen
Årstidens grønt – Butternut Squash – smagen af efterårets sødme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
1 ovnfast fad/bageplade
1 kokkekniv
- 1 stk Butternut Squash
- 1-2 spsk smør
- 1 drys salt
Tænd ovnen på 175 grader.Vask og flæk græskaren på langs i 2 halve Tag kernerne ud og placer græskaren med indersiden ned mod bagepladen
Bag i ovnen ca. 1 time ved 175 grader
Skallen bliver hård og meget varm
Brug en grydelap el. lignende til at hold omkring den halve græskar og brug en gaffel til at trække strimler på langs, de ligner lange tråde/spaghetti.
Når du har taget græskar kødet af, blander du smør i og lader det smelte og drysser en smule salt på, lad det stå et minut eller 2 og server.
Butternut Squash/Græskar –
kan også kaldes spaghetti squash.
Lækkert tilbehør til enhver ret i stedet for pasta, ris, kartofler.
Butternut græskar er en god kilde til mineralerne calcium, kalium, fosfor, jern og magnesium. Derudover indeholder den særligt C-vitamin samt A- og B-vitamin.
Sæson er efteråret og lidt hen over vinteren.
Den holder sig fint i et kølig rum.