Hurtig Karl ville vende sig, men det er en hurtig ret at tilberede. Og du kan skrue op og ned på ingredienser, ligeledes styrken.
Kylling, Karry og kokosmælk
Udstyr
- 1 wok til at stege i
- 1 gryde til at koge nudler
- 1 Skærebræt
- 1 Grøntsagskniv
- 1 kniv eller saks til at skære/klippe kylling
- 1 ske/paletkniv til at røre i wokken
Ingredienser
Tørvarer
- 2-3 blok fuldkornsnudler
Kød/erstatning
- 2 stk kylling bryst eller
- 2 blok Tofu
Grøntsager
- 1 stort løg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 stængel bladselleri
- 1 stk chili efter smag
- 2 stk gulerødder
- ½ stk broccoli med stok
- 6 cm frisk ingefær
Krydderier-saucer-væske
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl vand ca.
- 2 spsk fish sauce
- 3 spsk soya
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk karry
- 2 spsk spidskommen
- 1 drys friskkværnet peber
- 1 stk grøntsags bouillon terning
- 1 dl olie
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager, snit de grove grøntsager i mindre stykker, gulerødder, broccolistokken, bladselleri. Løg, hvidløg, i tern, chili i tynde skiver, broccoli toppen i mindre buketter.
- Varm olien op og svits løg og hvidløg i wokken
- Skær eller klip kyllingebryst fri for sener, hinder og herefter i ca. 6-10 stykker alt efter størrelsen.
- Når løgene er stegt gyldne, tilsættes kyllingen og karry drysses over. Vend og lad det tage lidt farve.
- Tilsæt spidskommen, peber, de grove grøntsager (gulerødder, broccolistok, selleri
- Tilsæt vand ca. 2 dl og en bouillonterning, lad det småkoge 5 minutter
- Sæt gang i at koge nudler, efter anvisningen.
- Tilsæt nu lidt soya, fish sause, citronsaft og kokosmælken og broccoli buketterneVigtig at der stadig er lidt bid i broccolibuketterne, samt de øvrige grøntsager.
- HUSK at smage til og tilsæt mere smag hvis du synes det mangler.
- Kog retten op og hæld vandet fra nudlerne, og du er klar til at serverer.Nudler i bunden af en dyb tallerken eller en skål og så en god portion kylling ovenpå.