Bagte gulerødder med krydderier
Nina Thomsen
Gulerødder, timian, estragon, feta
Tilb. tid 10 minutter min
20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- 750 gram gulerødder ca. 1 pose
- 2 spsk olie
- 1 salt, peber
- 1 friske urter, eks. timian, estragon tørrede går også
- 100 gram feta
- 50-75 gram nødder, valnødder, cashew, mandler, hasselnødder bland eller bare en enkelt type
- 1 stribe balsamicosirup
Skræl/vask gulerødderne
Skær dem i halve eller kvarte på langs.Er guleroden op til ca. 1 cm i tykkelsen, så skal de ikke skæres. Bland gulerødder med olie i et ovnfastfad og drys krydderierne over
Bag i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Mærk efter med en kødnål om de er møre.Har du ikke en ovn, kan du bage ved svag varme i en sauterpande med låg.Så skal du være opmærksom på om de skal vendes et par gange under tilberedningen. Rist nødder let på en tør pande til de er gyldne, hold øje for det kan gå kvikt
Skær eller del fetaen i mindre stykker
Når gulerødderne er bagte og klar til servering pynter du med feta og nødderog lidt af de frisk krydderier og en stribe af balsamicosirup
Lækre bagte gulerødder som går til praktisk talt alt.
Vi har altid adgang til gulerødder, og de er lækre på mange måder, her er de bagte og det giver en lækker sødlig og saftig smag og en smule bid.
Når der tilsættes ristede nødder og feta og en stribe af balsamicosirup, så giver det en super lækker kontrast til det søde.
Mangler du lidt mere spark i, kan du drysse en smule tørret chiliflager hen over når du bager gulerødderne.
God appetit
Kærlig hilsen Nina
Nøgleord feta, gulerødder, krydderier