Finder du en pose med lidt kedelige gulerødder, kan du nemt forvandle dem til disse lækre bagte rødder med feat.

Bagte gulerødder med krydderier
Udstyr
- 1 ovnfast fad
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Skærebræt
- 1 ovn, eller dyb pande med låg
Ingredienser
- 750 gram gulerødder ca. 1 pose
- 2 spsk olie
- 1 salt, peber
- 1 friske urter, eks. timian, estragon tørrede går også
- 100 gram feta
- 50-75 gram nødder, valnødder, cashew, mandler, hasselnødder bland eller bare en enkelt type
- 1 stribe balsamicosirup
Sådan gør du
- Skræl/vask gulerødderne
- Skær dem i halve eller kvarte på langs.Er guleroden op til ca. 1 cm i tykkelsen, så skal de ikke skæres.
- Bland gulerødder med olie i et ovnfastfad og drys krydderierne over
- Bag i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Mærk efter med en kødnål om de er møre.Har du ikke en ovn, kan du bage ved svag varme i en sauterpande med låg.Så skal du være opmærksom på om de skal vendes et par gange under tilberedningen.
- Rist nødder let på en tør pande til de er gyldne, hold øje for det kan gå kvikt
- Skær eller del fetaen i mindre stykker
- Når gulerødderne er bagte og klar til servering pynter du med feta og nødderog lidt af de frisk krydderier og en stribe af balsamicosirup