Jule Vafler med lækker topping

Jule Vafler

Nina Thomsen
Lækre og fuld af julesmag
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Dessert, Kage, Snack
Køkken dansk
Antal 2 personer

Udstyr

  • 1 vaffelpande
  • 1 skål
  • 1 håndmixer foodprocesser, blender alt efter hvad du har
  • 1 målebæger
  • 1 vægt

Ingredienser
  

  • 100 gram Havregryn
  • 2 stk bananer
  • 2 stk æg
  • 1,5 dl mælk/plantedrik
  • 1 tsk vanilje
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk nellike
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 smør til stegning
  • Topping lige hvad du ønsker

Sådan gør du
 

  • Afmål ingredienserne og gør vaffelpanden klar
  • Mos bananerne (de må gerne være modne, det giver mere smag og sødme)
  • Bland det tørre, mel, havregryn, krydderier og bagepulver inden du blander det hele sammen. Herved får du fordelt krydderier og bagepulver godt sammen.
  • Så samler du det hele æg, væde, banan og det tørre og rører det til en tilpas lind konsistens.
    Jeg brugte min foodprocesser, hvor jeg moste bananerne først og så resten i og lod det køre ca. 3 min.
  • Varm så din vaffelpande op, brug evt. flydende becel og en pensel til at "male" smør på toppen og fordele på bunden af jernet.
  • Hæld så en tilpas mængde på pladen og lad den bage til den er gylden og lækker.
  • Topping til vaflerne, sirup, marmelade, flødeskum, is, hakkede nødder og mandler
    friske bær.

Noter

Jaaa juletid og julehygge.

Alt i alt også lækkert hele året.

Juster på krydderierne.
Jeg vil prøve med lidt appelsin saft, lidt hakkede dadler, små æblestykker.
Og til en smag resten af året, kan du undlade julekrydderierne og evt. nøjes med vaniljen.
Topping kan være lige det du bedst kan lide.
Kærlig hilsen
Nina
Nøgleord banan, dessert, julerier, snack

Relaterede indlæg

Gulerod/Linsesuppe med knas

Gulerod/Linsesuppe med knas

Gulerod-linsesuppe med knasende topping Vegetarisk gul suppe med god smag og meget mættende 2 liters Grydeskrællekniv og urteknivgryde/suppeskeSkærebrætsi / dørslag med små hullerHvidløgspresserPandeovnStavblender De tørre ingredienser125 gram Røde linser60 gram...

Chiagrød med bær

Chiagrød med bær

Chiagrød med kokosmælk Chiafrø med kokosmælk eller plantedrik toppet med frisk frugt eller kompot, nemt hurtigt og lækkert beholder med lågskemålebæger 1 dl chiafrø2-2,5 dl koksmælk fuldfed, eller plantedrik mandel150 gram frost bær eller friske, hindbær, jordbær,...

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt Rødkål, pære, spinat, ingefær i en skøn sammen sætning kokkeknivskærbrætanretningsfadbæger til at blande dressing ½ stor pære, må gerne være fast2 håndfulde Frisk spinat1 stængel Bladselleri, fintsnittet.1 cm Frisk revet ingefær150 gram...