Jule Vafler med lækker topping

Jule Vafler

Nina Thomsen
Lækre og fuld af julesmag
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Ret Dessert, Kage, Snack
Køkken dansk
Antal 2 personer

Udstyr

  • 1 vaffelpande
  • 1 skål
  • 1 håndmixer foodprocesser, blender alt efter hvad du har
  • 1 målebæger
  • 1 vægt

Ingredienser
  

  • 100 gram Havregryn
  • 2 stk bananer
  • 2 stk æg
  • 1,5 dl mælk/plantedrik
  • 1 tsk vanilje
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk nellike
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 smør til stegning
  • Topping lige hvad du ønsker

Sådan gør du
 

  • Afmål ingredienserne og gør vaffelpanden klar
  • Mos bananerne (de må gerne være modne, det giver mere smag og sødme)
  • Bland det tørre, mel, havregryn, krydderier og bagepulver inden du blander det hele sammen. Herved får du fordelt krydderier og bagepulver godt sammen.
  • Så samler du det hele æg, væde, banan og det tørre og rører det til en tilpas lind konsistens.
    Jeg brugte min foodprocesser, hvor jeg moste bananerne først og så resten i og lod det køre ca. 3 min.
  • Varm så din vaffelpande op, brug evt. flydende becel og en pensel til at "male" smør på toppen og fordele på bunden af jernet.
  • Hæld så en tilpas mængde på pladen og lad den bage til den er gylden og lækker.
  • Topping til vaflerne, sirup, marmelade, flødeskum, is, hakkede nødder og mandler
    friske bær.

Noter

Jaaa juletid og julehygge.

Alt i alt også lækkert hele året.

Juster på krydderierne.
Jeg vil prøve med lidt appelsin saft, lidt hakkede dadler, små æblestykker.
Og til en smag resten af året, kan du undlade julekrydderierne og evt. nøjes med vaniljen.
Topping kan være lige det du bedst kan lide.
Kærlig hilsen
Nina
Nøgleord banan, dessert, julerier, snack

Relaterede indlæg

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan Ofte har vi bananer i overskud, som er blevet lidt kedelige. Mine bananer var helt sorte, de havde fået lidt frost, og var lidt bløde i konsistensen.Men det betyder ingenting, de er blevet mere søde og nemmere at mose ud. Blendervaffeljernskål...

Linsepostej

Linsepostej

Linsepostej med linser Denne linsepostej er en super lækker ret til frokostbordet.Af denne portion fik jeg til flere dage, så jeg havde ekstra til fryseren, dvs. nem mad til en anden dag.Koger du linserne på forhånd kan denne postej laves på 10 minutter. Den skal ikke...

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål Elsket eller hadet.Jeg fornemmer at den lille fyr her er stærk på vej frem igen. Grundet de sunde egenskaber den har.Styrker immunforsvaret, fordøjelsen, siges at være godt mod kræft og forhøjet blodtryk.Spis den med gode fedtstoffer herved optages E...