Boller med fiber, chiafrø og valnødder

Boller med fiber, valnødder, chiafrø

Nina Thomsen
Boller til morgenmaden, eftermiddagen eller med på farten.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Hævetid og efterhævning 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Morgenmad
Køkken dansk

Udstyr

  • 1 skål til at samle dejen
  • 1 ske til at rører dejen sammen
  • 1 vægt
  • 1 dl mål
  • 1 lille skål til at opbløde chiafrø og fiber

Ingredienser
  

De tørre ingredienser

  • 100 gram sukker
  • 2 tsk. Chiafrø
  • 2 tsk. Fiberhusk
  • 1 tsk. Kardemomme ( evt. 2 tsk.) Kan undlades
  • ½ tsk. salt
  • 50-75 gram Valnødder

De våde ingredienser

  • 50 ml. vand ( til chiafrø og fiber husk, tilsæt evt. lidt mere, det skal blive en lind masse og ikke for tynd igen)
  • 300 gram Alpro neutral
  • 40 gram gær
  • 125 ml. Lunken vand (opløs gæren heri)

Sådan gør du
 

  • Afmål ingredienserne
    Opløs gæren i 125 ml. vand
    Bland vand, chiafrø, og husk, lad det trække til det er en lind gelemasse som kan blandes med i dejen.
  • Tilsæt Alpro, chiafrø blandingen, salt, sukker og bland
  • Tilsæt nu kardemomme med mel og valnødder, bland det hele og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt lidt mel hvis det er for fugtig, det skal kunne slippe let.
  • Stil til side og lad hæve ca. 1 time.
    Jeg bruger en stor Tuppeware skål med låg.
    En skål med et klæde over fungerer også fint.
  • Form bollerne i en ønsket størrelse, sæt på bageplade med bagepapir.
    Tænd ovnen på 175 grad varmluft
    Lad efterhæve ca. 20-30 min
    Bag ved 175 grader ca. 20-25 min, de skal have en gylden overflade og hvis du tager en ud ( husk grydelap til at holde bollen) så kan du høre om de er "hule" i lyden når du slår på bunden af bollen. Så er den klar.
  • Køl af og spis med smør, marmelade osv.
  • Fryseegnet.

Noter

Boller til morgen, eftermiddag og med To Go.

En opgradering af julebollerne, så du kan undlade kardemomme eller udskifte med et andet krydderi. Eks. kanel, stødt ingefær, vaniliepulver, prøv dig frem og find din egen favoritsmag.
Valnødderne kan også undlades, eller udskiftes med cashewnødder, hasselnødder.
De er fryse egnet, så du kan med fordel lave en stor portion og tage op efter behov.
Optø på bordet, brødrister eller ovnen.
God fornøjelse
Kærligst Nina 
Nøgleord bagværk, Boller, Veganske boller

Relaterede indlæg

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan Ofte har vi bananer i overskud, som er blevet lidt kedelige. Mine bananer var helt sorte, de havde fået lidt frost, og var lidt bløde i konsistensen.Men det betyder ingenting, de er blevet mere søde og nemmere at mose ud. Blendervaffeljernskål...

Linsepostej

Linsepostej

Linsepostej med linser Denne linsepostej er en super lækker ret til frokostbordet.Af denne portion fik jeg til flere dage, så jeg havde ekstra til fryseren, dvs. nem mad til en anden dag.Koger du linserne på forhånd kan denne postej laves på 10 minutter. Den skal ikke...

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål Elsket eller hadet.Jeg fornemmer at den lille fyr her er stærk på vej frem igen. Grundet de sunde egenskaber den har.Styrker immunforsvaret, fordøjelsen, siges at være godt mod kræft og forhøjet blodtryk.Spis den med gode fedtstoffer herved optages E...