Boller med fiber, chiafrø og valnødder

Boller med fiber, valnødder, chiafrø

Nina Thomsen
Boller til morgenmaden, eftermiddagen eller med på farten.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid og efterhævning 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Morgenmad
Køkken dansk

Udstyr

  • 1 skål til at samle dejen
  • 1 ske til at rører dejen sammen
  • 1 vægt
  • 1 dl mål
  • 1 lille skål til at opbløde chiafrø og fiber

Ingredienser
  

De tørre ingredienser

  • 100 gram sukker
  • 2 tsk. Chiafrø
  • 2 tsk. Fiberhusk
  • 1 tsk. Kardemomme ( evt. 2 tsk.) Kan undlades
  • ½ tsk. salt
  • 50-75 gram Valnødder

De våde ingredienser

  • 50 ml. vand ( til chiafrø og fiber husk, tilsæt evt. lidt mere, det skal blive en lind masse og ikke for tynd igen)
  • 300 gram Alpro neutral
  • 40 gram gær
  • 125 ml. Lunken vand (opløs gæren heri)

Sådan gør du
 

  • Afmål ingredienserne
    Opløs gæren i 125 ml. vand
    Bland vand, chiafrø, og husk, lad det trække til det er en lind gelemasse som kan blandes med i dejen.
  • Tilsæt Alpro, chiafrø blandingen, salt, sukker og bland
  • Tilsæt nu kardemomme med mel og valnødder, bland det hele og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt lidt mel hvis det er for fugtig, det skal kunne slippe let.
  • Stil til side og lad hæve ca. 1 time.
    Jeg bruger en stor Tuppeware skål med låg.
    En skål med et klæde over fungerer også fint.
  • Form bollerne i en ønsket størrelse, sæt på bageplade med bagepapir.
    Tænd ovnen på 175 grad varmluft
    Lad efterhæve ca. 20-30 min
    Bag ved 175 grader ca. 20-25 min, de skal have en gylden overflade og hvis du tager en ud ( husk grydelap til at holde bollen) så kan du høre om de er "hule" i lyden når du slår på bunden af bollen. Så er den klar.
  • Køl af og spis med smør, marmelade osv.
  • Fryseegnet.

Noter

Boller til morgen, eftermiddag og med To Go.

En opgradering af julebollerne, så du kan undlade kardemomme eller udskifte med et andet krydderi. Eks. kanel, stødt ingefær, vaniliepulver, prøv dig frem og find din egen favoritsmag.
Valnødderne kan også undlades, eller udskiftes med cashewnødder, hasselnødder.
De er fryse egnet, så du kan med fordel lave en stor portion og tage op efter behov.
Optø på bordet, brødrister eller ovnen.
God fornøjelse
Kærligst Nina 
Nøgleord bagværk, Boller, Veganske boller

Relaterede indlæg

Kylling, karry og kokosmælk

Kylling, karry og kokosmælk

Hurtig Karl ville vende sig, men det er en hurtig ret at tilberede. Og du kan skrue op og ned på ingredienser, ligeledes styrken. Kylling, Karry og kokosmælk Kylling, karry, grøntsager og kokosmælk eller med Tofu wokgrydeSkærebrætGrøntsagsknivkniv eller...

Pesto med basilikum og spinat

Basilikum, spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt Pesto Basilikum,spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt blender/ minihakker 1 Lille potte med basilikum1 håndfuld Friske spinatblade1 dl ca. god olie½ dl ca. Gærflager1 dl solsikke kerner1 tsk. salt efter...

Koldhævede boller

Koldhævede boller

De er lækre sprøde og meget mættende. Indeholder havregryn og du kan tilsætte quinoa, solsikke, græskarkerner, mandler og nødder efter behov. Ekstra kilde til proteiner, høj på fiber og super lækker smag. Let og ligetil bagværk, morgenboller, eftermiddag,...