Med henvisning til efterår og dens smukke brændte nuancer, så ville denne lækre suppe med i samlingen.
En varm oplevelse, åbner alle sanser, som altid, kan den tunes op eller ned i styrken og suppleres af flere grøntsager.
Denne her er holdt helt enkelt.
Rødbede suppe
Udstyr
- 1 gryde
- 1 Grønstags kniv
- 1 Grøntsags skræller
- 1 Skærebræt
- 1 Grydeske
- 1 Stavblender
- 1 Pande
- 3 Skåle til topping
Ingredienser
Grøntsager
- 4 stk Rødbeder
- 1 stk Sødekartoffel, mellem størrelse
- 1-2 stk Rødløg
- 1 stk Solo hvidløg el. 2-3 fed
- 4-6 cm Frisk ingefær
Væske
- 1 liter Vand ( hæld kun i gryden så det dækker grøntsagerne i første omgang)
Krydderier
- 1 spsk Spidskommen, må gerne være hele som du knuser
- 1 drys Frisk kværnet peber
- 1 tsk Salt
- ½ tsk Chiliflager
Topping (kan undlades, men giver lige et pift til suppen)
- 1 lille Bæger creme fraiche
- 100 gram Gede ost, revet ( ca. mål)
- 1 dl Ristede solsikke kerner
- 1 stk Godt groft brød
Sådan gør du
- Når grøntsagerne er klar, er det op i gryden og hæld vand i så det dækker
- Så afmåler du krydderierne og tilsætter dem og blander med det grønne
- Mens grøntsagerne koger sig møre, laver du de ristede solsikkekerner på en varm pande, husk at holde øje med dem da de ikke skal have så langt tid. Ca. 5 minutter. Tag dem af panden og over på en kold flad tallerken, lad dem køle af inden du putter dem i et glas eller en skål for serveringen.
- Du kan rive osten og anrette i skål, evt. også cremefraichen. Brødet kan også lunes og skæres.
- Når grøntsagerne har kogt ca. 30 min. kan du lige tjekke om de er møre, du kan også nu smage om der mangler krydderi. Er det tilfældet så tilsæt og lad det koge 2-5 minutter længere.
- Du er nu klar til at blende suppen.Blend til den konsistens du ønsker, om det er helt glat og blød eller med lidt bid i.
- Du kan nu anrette suppen med topping eller lade dine gæste selv tilsætte topping.