Til den kolde tid eller til en varm sommerdag.
Nem at tilberede, også til flere portioner.
En af de nemme retter at have børn med i køkkenet. Skræl, snitte og skære.
Super lækkert til frokost, både kold og varm.
Kan fryses.

Hokaido suppe
Udstyr
- 1 suppegryde
- 1 Skærebræt
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Stavblender
Ingredienser
Grøntsager
- ½-1 stk Hokkaido græskar Vælg en økologisk, så kan du bruge den med skrallen på.
- 2 stk Pastinak
- 1 stk Persillerod
- 2 stk Porre
- 2-3 fed Hvidløg
- 1 stk Alm. løg
- 2 stk Gulerødder ( mellem str.)
- 1-2 stk Bladselleri ( husk at skrælle den buede side, herved undgår du de lange tråde fra sellerien)
- 3 cm Ingefær
- ¼ stk Chili (kan bruge tørret chili)
Væske
- 1 dåse Flåede tomater
- 1 dåse Kokosmælk
- 1 dl Vand
- ½ dl Olie
Krydderier
- 1 spsk All Round krydderi
- ½ tsk Chiliflager ( hvis du ikke bruge frisk)
- Salt og Peber efter smag
Sådan gør du
- Start altid med at vaske og klargøre grønsagerne, skær i tern, skiver, mundrette stykker. Tænk på at det kan/skal blendes til sidst, så jo mindre stykker jo hurtigere kan du tilberede retten. ( Spare tips)Samt find de øvrige ingredienser, kokosmælk, afmål vand, flåede tomater, olie
- Afmål krydderierne, Evt. i en skål, tallerken
- Varm olien op og tilsæt krydderierne løg, porre og hvidløg, steg det ca. 3 min.
- Så hælder du 1 dl vand i gryden, tilsætter de resterende grøntsager samt en dåse flåede tomater.Lad det koge op, smag til, salt, peber, hvad mangler og tilsæt lidt ad gangen.
- Tilsæt kokosmælken ½ el. hel dåse, lad det simre 5-10 minutter.Smag til efter du har tilsat kokosmælken, juster om nødvendigt.Det kan også være du ønsker en lidt tyndere konsistent, så tilsætter du bare lidt vand.
- Du kan vælge om du vil stavblende til en cremet suppe eller blot serverer suppen som den lidt grove model.
- Anret med evt. creme fraiche, ristede brød, urtepesto, avokadocreme, ærtepure, ristede kerner med salt, ristede bacon i tern, ristede kapers, eller friske grøntsager i tynde strimler eller tern.Prøv dig frem og find din egen favorit.
- Denne suppe kan også spises kold. Super nem til madpakken, en lille snack/mellemmåltid, en varm sommerdag som en kold vinterdag.