Kylling, Karry og Kokosmælk

Kylling, Karry og kokosmælk

Nina Thomsen
Kylling, karry, grøntsager og kokosmælk eller med Tofu
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Inspireret
Antal 2 personer+

Udstyr

  • 1 wok til at stege i
  • 1 gryde til at koge nudler
  • 1 Skærebræt
  • 1 Grøntsagskniv
  • 1 kniv eller saks til at skære/klippe kylling
  • 1 ske/paletkniv til at røre i wokken

Ingredienser
  

Tørvarer

  • 2-3 blok fuldkornsnudler

Kød/erstatning

  • 2 stk kylling bryst eller
  • 2 blok Tofu

Grøntsager

  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 stængel bladselleri
  • 1 stk chili efter smag
  • 2 stk gulerødder
  • ½ stk broccoli med stok
  • 6 cm frisk ingefær

Krydderier-saucer-væske

  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand ca.
  • 2 spsk fish sauce
  • 3 spsk soya
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk karry
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 drys friskkværnet peber
  • 1 stk grøntsags bouillon terning
  • 1 dl olie

Sådan gør du
 

  • Klargør alle grøntsager, snit de grove grøntsager i mindre stykker, gulerødder, broccolistokken, bladselleri. Løg, hvidløg, i tern, chili i tynde skiver, broccoli toppen i mindre buketter.
  • Varm olien op og svits løg og hvidløg i wokken
  • Skær eller klip kyllingebryst fri for sener, hinder og herefter i ca. 6-10 stykker alt efter størrelsen.
  • Når løgene er stegt gyldne, tilsættes kyllingen og karry drysses over. Vend og lad det tage lidt farve.
  • Tilsæt spidskommen, peber, de grove grøntsager (gulerødder, broccolistok, selleri
  • Tilsæt vand ca. 2 dl og en bouillonterning, lad det småkoge 5 minutter
  • Sæt gang i at koge nudler, efter anvisningen.
  • Tilsæt nu lidt soya, fish sause, citronsaft og kokosmælken og broccoli buketterne
    Vigtig at der stadig er lidt bid i broccolibuketterne, samt de øvrige grøntsager.
  • HUSK at smage til og tilsæt mere smag hvis du synes det mangler.
  • Kog retten op og hæld vandet fra nudlerne, og du er klar til at serverer.
    Nudler i bunden af en dyb tallerken eller en skål og så en god portion kylling ovenpå.

Noter

Denne lækre kylling, karry og kokosmælk er en af mine favoritter, specielt når vinteren begynder at snige sig ind på os.
Den kan justeres i styrke, stærk, medium, mild. Med eller uden kylling, erstat med rejer, tofu, eller blot flere grove grøntsager.
Den kan sagtens tilberedes til dobbelt portion, da den smager mindst lige så fantastisk dagen efter. Kan også fryses.
Ønsker du den uden kylling, kan du erstatte med eks. tofu, en neutral eller marineret udgave. Så vil jeg tilsætte den samtidig med at kokosmælken kommer i.
Og vælger du rejer, så er det lige de sidste minutter de skal tilsætte for at de ikke bliver helt sønder kogte. 🙂 
Du kan altid tilsætte andre grøntsager hvis du har brug for mere fylde, eks. søde kartoffel, squash, slikærter, peberfrugt, prøv dig frem hvad der virker for dig. Du bliver altid en erfaring rigere.
Tilbehør kan også være ris, bulgur, couscous.
Retten er fyldig, så du kan godt strække den til 3-4 personer, eller til frokost næste dag.
God appetit
Kærlig hilsen Nina
Nøgleord grøntsager, kokosmælk, kylling

Relaterede indlæg

Svampebøffen med det sprøde

Svampebøffen med det sprøde

Svampe rødbede bøf med friske farver Svampebøf fra Planteslagteren med champignon, gulerod, rød peber, spinat, ingefær, fløde parmesanost. En hurtig og lettilgængelig ret som kan tilberedes på små 10 minutter. PandepaletknivSkærebrætGrøntsagskniv 2 stk Svampe rødbede...

Hummus med Karry

Hummus med Karry

Hummus med karry kikærterkarry lille multihakker/blenderGrøntsagsknivbeholder/skållille skraber 1 dåse Kikærter1-3 fed Hvidløg1-2 spsk Karry, alt efter smag1 spsk Hvidvindeddike3-4 spsk Olivenolie1 drys Salt og peber efter smag1 ca. spsk Vand hvis den er for tyk Dræn...

Tofu karry kokos gryde

Tofu karry kokos gryde

Tofu Karry kokos gryde Vegansk Vegetarisk version Gryde til nudlerGryde/ wokGrøntsagsknivSkærebrætGrydeske/suppeøse Tørvare2-3 blokke Fuldkorns nudlerFyld2-3 blokke TofuGrønt1 stk Stor alm. Løg2-3 fed Hvidløg2 stængel Bladselleri1 stk Chili, efter smag2 stk...