Aubergine med feta

En ny version af tilbehør her fra mit køkken med aubergine.

Tilberedningstid ca. 30 min. Hvoraf de 20-25 min er i ovnen.

Til 2 personer brugte jeg:

Aubergine med feta

Nina Thomsen
En ny version af tilbehør her fra mit køkken med aubergine. Tilberedningstid ca. 30 min. hvoraf de 20-25 min er i ovnen.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Forret, Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken Middelhavet, Ninas køkken
Antal 2 Personer

Udstyr

  • 1 Ovnfastfad Til hele retten
  • 1 Grøntsagskniv Til at skære grøntsagerne med
  • 1 Skærebræt Til at skære grøntsagerne på
  • 1 Si Til at lade auberginerne trække med salt, kan også bruge en tallerken.

Ingredienser
  

  • 1 stk Aubergine
  • 5 stk Cherry tomater
  • 1 stk Alm. løg
  • 2 stk Solohvidløg el. 4 -5 fed
  • 2-3 spsk Frisk persille
  • 1 blok ca. 100 gram feta
  • 3 spsk Cashewnødder (må gerne være røget)
  • 2 spsk Olie
  • 1 drys Salt
  • 1 drys Peber
  • ½ spsk Spidskommen knust eller stødt

Sådan gør du
 

  • Varmluft Ovn sættes til 220 grader, tilberedning ca. 20-25 min
  • Start med at skive aubergine i ca. ½ cm skiver, læg dem i en si og drys med lidt groft salt og lad det trække 5-10 min.
  • Evt. skyl og tør skiverne af
  • Undlader du at skylle auberginen, skal du være lidt forsigtig med mere salt i retten, HUSK at smag til.
  • Mens skiverne trækker, skære du løg, hvidløg og tomat i mindre stykker
  • Fordel i en lille bradepande ( beklædt med bagepapir)
  • Drys med krydderier og lidt olie, bland det godt
  • Læg nu aubergineskiverne ovenpå løgene og tomaterne, fordelt så de dækker overfladen, sæt i ovnen.
  • Rist nødderne af på en varm pande og lad dem køle lidt af
  • Har du ikke cashewnødder, kan du bruge valnødder, røget saltmandler, peanuts eller pinjekerner
  • Har du ikke røget nødder, kan du tilsætte røget paprika når du rister på panden
  • Skær persille og feta i mindre stykker
  • Når auberginerne er færdigbagte, fordeler du nødder, persille og feta over, klar parat og server.

Noter

Som “tilbehøret” til retten her, har jeg brugt naturlig hakkede bøf, en rest fra dagen før, som blot kunne varmes med i ovnen de sidste 10 minutter.
Du kan brug aubergine med feta til grill, fisk, kylling, oksekød osv.
Det er kun din fantasi som sætter grænsen.
Den er også lækker som fyld i en sandwich.
Nøgleord aubergine, feta, persille, tomater

Relaterede indlæg

Linsepostej

Linsepostej

Linsepostej med linser Denne linsepostej er en super lækker ret til frokostbordet.Af denne portion fik jeg til flere dage, så jeg havde ekstra til fryseren, dvs. nem mad til en anden dag.Koger du linserne på forhånd kan denne postej laves på 10 minutter. Den skal ikke...

Blomkål bagt, kogt, stegt, dip og som sauce.

Blomkål bagt, kogt, stegt, dip og som sauce.

Ovn bagte blomkål Blomkål fra ovnen er hurtig tilberedning og så har du grundbasen for tilbehør, dip og saucer kokke knivstort skærebrætbageplade med papirlille skål til oliemadpensel 1 stk Blomkål½ dl olie1 salt, peber, timian (paprika, røget paprika osv.) Start med...

Mungbønnebøffer

Mungbønnebøffer

Mungbønnebøffer Bøfbearnaise hvem kan ikke lide det, jeg kan i hvert fald. Og med disse mungbønnebøffer rammer du meget godt på en super autentisk smag. Fordelen er at de er super sunde og spækket med proteiner og fibre.Jeg har valgt at lave en stor portion bøffer, så...