Mungbønne til spirer
Nina Thomsen
Super food, ekstra protein, vitaminer og fibre
Tilb. tid 3 days d
Vende tid hverdag 3 minutter min
Ret Salat, Tilbehør, Topping
Køkken plantebaseret
- 2.5 dl mungbønner
- 5 dl vand
Start med bønner og vand i sylteglasset, lad det stå natten over
Dagen efter skyller du bønnerne godt og dræner vandet fra
Læg de drænede bønner i en spirebakke eller et sylteglas
Stil nu glasset hvor der er lyst men ikke direkte sollys
Husk du skal skylle bønnerne 2-3 gange i døgnet
Det tager ca. 2-5 dage at få dem til at spire, alt efter frøsort.
Når de er klar, skylles de grundigt og opbevares i en tætlukket beholder.Holdbarheden er ca. 4 dage i køleskabet. Brug dem i salater, på alt din mad, som snacks, kun fantasien sætter grænser her 🙂
At spire bønner kan jeg huske tilbage fra 90´erne.
Det var super smart og rigtig mange gjorde det.
I dag fremstår det som superfood, og jeg vil rigtig gerne være med til at give det et løft igen.
Du kan finde forskellige bakker og glas på nettet, se efter hvad der virker for dig.
Det er super enkelt, bare du lige husker på de 2-5 dages spiringstid.
500 gr mungbønner koster ca. 30,- og der bliver en del færdig spirer af det.
Lidt nørd information:
På grund af mungbønnernes jernindhold, er de særligt gode i en vegetarisk og vegansk kost.
Næringsindholdet for 100 gram mungbønner er som følger:
- Kalorier: 347
- Fedt: 1,2 gram (Mættet 0,3 – flerumættet 0,4 – enkeltumættet 0,2)
- Natrium: 15 mg
- Kalium: 1.246 mg
- Kulhydrat: 63 gram (kostfibre 16 gram – sukker 7 gram)
- Protein: 24 gram
- A-vitamin: 114 IU
- B6-vitamin: 0,4 mg
- C-vitamin: 4,8 mg
- Calcium: 132 mg
- Jern: 6,7 mg
- Magnesium: 189 mg
Rigtig god fornøjelse
Kærligst Nina