Blomkål bagt, kogt, stegt, dip og som sauce.

Ovn bagte blomkål

Nina Thomsen
Blomkål fra ovnen er hurtig tilberedning og så har du grundbasen for tilbehør, dip og saucer
Tilb. tid 15 min
15 min
Samlet tid 30 min
Ret Forret, Tilbehør
Køkken Vegansk
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 kokke kniv
  • 1 stort skærebræt
  • 1 bageplade med papir
  • 1 lille skål til olie
  • 1 madpensel

Ingredienser
  

  • 1 stk Blomkål
  • ½ dl olie
  • 1 salt, peber, timian paprika, røget paprika osv.

Sådan gør du
 

  • Start med at fjerne de grove grønne blade fra blomkålen
    Læg herefter kålen i koldt vand i ca. 5 min.
    Herved fjerner du insekter, hvis der skulle være sådan nogle.
  • I mens tager du en bageplade og ligger bagepapir på
    Blander olie med de ønskede krydderier
    Tænder ovnen på 175 grader varmluft
  • Lad nu kålen dryppe lidt af og skær ca. 2 cm tykke skiver eller passende buketter
    som fordeles på pladen.
  • Pensel olie på blomkålen og bland det godt rundt
  • Bag ca. 15 min og mærk evt. med en kødnål eller en gaffel om kålen slipper let.
    Den må gerne have lidt bid hvis det er som tilbehør.
    Skal du bruge kålen til dip eller saucer må den gerne være mere mør.

Noter

Bagte kål er nem enkelt og smager lækkert.

Blomkål kan anvendes til mange forskellige retter.
Kogt, bagt, stegt, balanceret og selvfølgelig rå.
Men også til pizzabunde og saucer og dip.
God fornøjelse
Kærligst Nina
Nøgleord blomkål

Relaterede indlæg

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan

Skønne vafler med banan Ofte har vi bananer i overskud, som er blevet lidt kedelige. Mine bananer var helt sorte, de havde fået lidt frost, og var lidt bløde i konsistensen.Men det betyder ingenting, de er blevet mere søde og nemmere at mose ud. Blendervaffeljernskål...

Linsepostej

Linsepostej

Linsepostej med linser Denne linsepostej er en super lækker ret til frokostbordet.Af denne portion fik jeg til flere dage, så jeg havde ekstra til fryseren, dvs. nem mad til en anden dag.Koger du linserne på forhånd kan denne postej laves på 10 minutter. Den skal ikke...

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål Elsket eller hadet.Jeg fornemmer at den lille fyr her er stærk på vej frem igen. Grundet de sunde egenskaber den har.Styrker immunforsvaret, fordøjelsen, siges at være godt mod kræft og forhøjet blodtryk.Spis den med gode fedtstoffer herved optages E...