Når sæsonen er til kål, så vælter vi jo i så mange fantastiske muligheder. Her er det rødkål, det kunne også være rød spidskål.
Sprød kålsalat med sødt
Udstyr
- 1 kokkekniv
- 1 skærbræt
- 1 anretningsfad
- 1 bæger til at blande dressing
Ingredienser
- ½ stor pære, må gerne være fast
- 2 håndfulde Frisk spinat
- 1 stængel Bladselleri, fintsnittet.
- 1 cm Frisk revet ingefær
- 150 gram Fintsnittet rødkål
- 10 stk. Groft hakkede saltmandler
- 3 stk Store dadler uden sten
Dressing
- ½ dl olie, smagsneutral evt. raps olie
- 2 spsk hyben eddike eller æble eddike
- 1 spsk flydende honning eller agavesirup
- 2 spsk citron saft
- 1 salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Når du har fundet ingredienserne, blander du dressingen og lader den stå. Husk at smage til 🙂
- Herefter snitter du kålen meget fint i strimler, sæt tilside i en skål
- Riv den friske ingefær og tag sten ud af dadlerne og skær i mindre stykker. Bladselleri fint hakkes og blandes med kålen i skålen. Her tilsætter du dressingen så den kan trække, til den skal anrettes og serveres.
- Skær pære i fine tynde skiver, hak mandlerne så de er klar til at pynte på salaten.
- Anret spinat på et fad, placer kålen ovenpå, sidst anret pærer og drys med mandler.Har du gemt en smule dressign kan du tilsætte det på toppen.