Veganske gulerodsdeller

Overflod af gulerødder, måske lidt kedelige så kan du forvandle dem til disse lækre små gulerodsdeller. Og så er de veganske.

Kan også laves vegetariske.

Veganske gulerodsdeller

Nina Thomsen
Den lille frække delle i en vegansk version. Smag selv, hos mig er den kommet for at blive 🙂
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aften, Frokost, vegansk
Køkken plantebaseret
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 Stegepande
  • 1 rivejern El. foodprocesser med "rivejern"
  • 1 Hvidløgspresser
  • 1 røreskål
  • 1 målebæger
  • 1 Håndmixer med dejkroge
  • 1 Ske og paletkniv

Ingredienser
  

  • 300 gram Revet gulerødder
  • 1 stk. Mellem str. løg
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 75 gram Glutenfri havregryn
  • 2 spsk Husk/loppefrøskaller
  • ½ dl Chiafrø
  • ½-1 tsk. Cayenne peber
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Salt
  • ½ dl. Olivenolie til stegning Med mindre du har en super god slip let pande, så kan du nøjes med 1 par skefulde olie

Sådan gør du
 

  • Start med at klargøre gulerødder og løg
  • Bland husk/loppefrøskaller med vand og lade det blive en gele masse, tilsæt evt. lidt vand hvis den bliver for fast. Når du tilsætter den i "farsen" må du gerne fordele den lidt.
  • Bland så de øvrige ingredienser i og bland godt med håndmixer.
    Er den for blød tilsæt lidt mere havregryn
    Lad det stå i 10 minutter og mærk efter om farsen er tilpas fast, så den kan formes uden at falde fra hinanden.
  • Varm panden op med olie og form dellerne i en passende størrelse. Jeg brugete en spiseske. Du kan med fordel klemme dem lidt flade.
  • Steg til de er gyldne og sprøde.
    Du kan også fortsætte med at bage dem videre i ovnen i 20 – 30 min. Så bliver de lidt mere faste. ca. 150 grader
    De er en smule bløde indeni, men eftersom de ikke er æg i er det helt "safe" at gå i krig med.

Noter

Nemme og lækre gulerodsdeller.
En rest af gulerødder, som desværre er blevet lidt kedelige.
For at få dem brugt er det nemt at rive dem og lave dem til disse lækre deller.
Du kan altid variere indholdet, andre krydderier vil give en helt anden smagsoplevelse.
Evt. karry, all round, allehånde osv. prøv dig frem og leg med det.
Nemt at lave en stor portion og komme i fryseren.
God appetit
Nina
Nøgleord gulerod, hvidløg, løg

Relaterede indlæg

Kylling, karry og kokosmælk

Kylling, karry og kokosmælk

Hurtig Karl ville vende sig, men det er en hurtig ret at tilberede. Og du kan skrue op og ned på ingredienser, ligeledes styrken. Kylling, Karry og kokosmælk Kylling, karry, grøntsager og kokosmælk eller med Tofu wokgrydeSkærebrætGrøntsagsknivkniv eller...

Pesto med basilikum og spinat

Basilikum, spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt Pesto Basilikum,spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt blender/ minihakker 1 Lille potte med basilikum1 håndfuld Friske spinatblade1 dl ca. god olie½ dl ca. Gærflager1 dl solsikke kerner1 tsk. salt efter...

Cremet pasta sauce

Cremet pasta sauce

En anderledes pasta sauce, lavet af blomkål, cashewnødder og smager af sennep. Altid mulighed for at give en anderledes smagsoplevelse i form af karry, spidskommen, paprika osv. Cremet pasta sauce Billedet ser ikke ud af så meget, beklager det får jeg rettet op på....