Overflod af gulerødder, måske lidt kedelige så kan du forvandle dem til disse lækre små gulerodsdeller. Og så er de veganske.
Kan også laves vegetariske.

Veganske gulerodsdeller
Udstyr
- 1 Stegepande
- 1 rivejern El. foodprocesser med "rivejern"
- 1 Hvidløgspresser
- 1 røreskål
- 1 målebæger
- 1 Håndmixer med dejkroge
- 1 Ske og paletkniv
Ingredienser
- 300 gram Revet gulerødder
- 1 stk. Mellem str. løg
- 2-3 fed Hvidløg
- 75 gram Glutenfri havregryn
- 2 spsk Husk/loppefrøskaller
- ½ dl Chiafrø
- ½-1 tsk. Cayenne peber
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Salt
- ½ dl. Olivenolie til stegning Med mindre du har en super god slip let pande, så kan du nøjes med 1 par skefulde olie
Sådan gør du
- Start med at klargøre gulerødder og løg
- Bland husk/loppefrøskaller med vand og lade det blive en gele masse, tilsæt evt. lidt vand hvis den bliver for fast. Når du tilsætter den i "farsen" må du gerne fordele den lidt.
- Bland så de øvrige ingredienser i og bland godt med håndmixer.Er den for blød tilsæt lidt mere havregrynLad det stå i 10 minutter og mærk efter om farsen er tilpas fast, så den kan formes uden at falde fra hinanden.
- Varm panden op med olie og form dellerne i en passende størrelse. Jeg brugete en spiseske. Du kan med fordel klemme dem lidt flade.
- Steg til de er gyldne og sprøde.Du kan også fortsætte med at bage dem videre i ovnen i 20 – 30 min. Så bliver de lidt mere faste. ca. 150 graderDe er en smule bløde indeni, men eftersom de ikke er æg i er det helt "safe" at gå i krig med.