Veganske gulerodsdeller

Veganske gulerodsdeller

Nina Thomsen
Den lille frække delle i en vegansk version. Smag selv, hos mig er den kommet for at blive 🙂
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aften, Frokost, vegansk
Køkken plantebaseret
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 Stegepande
  • 1 rivejern El. foodprocesser med "rivejern"
  • 1 Hvidløgspresser
  • 1 røreskål
  • 1 målebæger
  • 1 Håndmixer med dejkroge
  • 1 Ske og paletkniv

Ingredienser
  

  • 300 gram Revet gulerødder
  • 1 stk. Mellem str. løg
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 75 gram Glutenfri havregryn
  • 2 spsk Husk/loppefrøskaller
  • ½ dl Chiafrø
  • ½-1 tsk. Cayenne peber
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Salt
  • ½ dl. Olivenolie til stegning Med mindre du har en super god slip let pande, så kan du nøjes med 1 par skefulde olie

Sådan gør du
 

  • Start med at klargøre gulerødder og løg
  • Bland husk/loppefrøskaller med vand og lade det blive en gele masse, tilsæt evt. lidt vand hvis den bliver for fast. Når du tilsætter den i "farsen" må du gerne fordele den lidt.
  • Bland så de øvrige ingredienser i og bland godt med håndmixer.
    Er den for blød tilsæt lidt mere havregryn
    Lad det stå i 10 minutter og mærk efter om farsen er tilpas fast, så den kan formes uden at falde fra hinanden.
  • Varm panden op med olie og form dellerne i en passende størrelse. Jeg brugete en spiseske. Du kan med fordel klemme dem lidt flade.
  • Steg til de er gyldne og sprøde.
    Du kan også fortsætte med at bage dem videre i ovnen i 20 – 30 min. Så bliver de lidt mere faste. ca. 150 grader
    De er en smule bløde indeni, men eftersom de ikke er æg i er det helt "safe" at gå i krig med.

Noter

Nemme og lækre gulerodsdeller.
En rest af gulerødder, som desværre er blevet lidt kedelige.
For at få dem brugt er det nemt at rive dem og lave dem til disse lækre deller.
Du kan altid variere indholdet, andre krydderier vil give en helt anden smagsoplevelse.
Evt. karry, all round, allehånde osv. prøv dig frem og leg med det.
Nemt at lave en stor portion og komme i fryseren.
God appetit
Nina
Nøgleord gulerod, hvidløg, løg

Relaterede indlæg

Chiagrød med bær

Chiagrød med bær

Chiagrød med kokosmælk Chiafrø med kokosmælk eller plantedrik toppet med frisk frugt eller kompot, nemt hurtigt og lækkert beholder med lågskemålebæger 1 dl chiafrø2-2,5 dl koksmælk fuldfed, eller plantedrik mandel150 gram frost bær eller friske, hindbær, jordbær,...

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt Rødkål, pære, spinat, ingefær i en skøn sammen sætning kokkeknivskærbrætanretningsfadbæger til at blande dressing ½ stor pære, må gerne være fast2 håndfulde Frisk spinat1 stængel Bladselleri, fintsnittet.1 cm Frisk revet ingefær150 gram...

Lækker ærte creme

Lækker ærte creme

Ærtecreme Lækker alternativ dip til enhver ret. minihakkerbeholder til opbevaringGrøntsagskniv 1 pose Frost ærter (ca. 500 gram)1 fed Hvidløg (Kan undlades)1 lille Alm. løg eller Skalotteløg½ lille Rød/Grøn el. gul peberfrugt (Kan undlades)1 drys salt og peber1 tsk...