Broccoli deller

Nina Thomsen
Broccoli så selv børnene kan være med.
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 1 t
Ret Aften, Frokost
Køkken Ninas køkken
Antal 6 Personer

Udstyr

  • 1 Pande
  • 1 skål til at samle farsen
  • 1 Skærebræt
  • 1 kokkekniv/grøntsagskniv
  • 1 Si med små huller

Ingredienser
  

Det grønne

  • 1 Broccoli økologisk ca. 500 gram
  • 1 lille Løg el forårløg ca. 60 gram
  • 1 fed Hvidløg

Det våde

  • 1 Æg mellem str.
  • ¼ pose Revet ost ca. 100 gram
  • ½ -1 dl Vand til loppefrøskallerne

Det tørre og krydderier

  • 2 spsk HUSK / loppefrøskaller Til den veganske udgave brug 4 spsk.
  • 3-4 spsk Kikærtemel
  • ½ spsk Stødt spidskommen
  • ½ tsk Chili flager
  • ½ spsk Timian
  • ½ tsk Salt
  • 1 drys Frisk kværnet peber

Sådan gør du
 

  • Start med at tilberede broccoli. Skyl og del i buketter brug også stokken.
    Kog ca. 5 min.
    Si vandet fra og lad dem køle lidt. Skær så med kokkekniven i små stykker.
    Du kan også bruge en foodprocessor til at hakke og blande i.
  • Bland loppefrøskaller med vand og lad det trække til en gele. Skal være lind og ikke for fast.
  • Mens broccolien koger, kan du finsnitte løg/forårsløg. Hvidløg presses i blandingen.
  • Afmål krydderier og tilsæt til de hakkede broccoli og løg.
  • Sidst tilsætter nu æg og revet ost. Du kan vælge at gøre den vegansk ved at bruge kun husk/loppefrøskaller og vegansk ost.
    Osten vil smelte når du blander ingredienserne sammen, da broccolien stadig er lun.
  • Rør til en konsistens som kan formes til deller, tilsæt melet efterhånden.
  • Varm panden op og tilsæt olie.
    Form dellerne og pres dem lidt flade, steg dellerne på begge sider til de er lækre og gyldne.
  • Så er dellerne klar. Forslag til tilbehør se i noter.

Noter

Broccolideller.
Disse små og lækre deller går til frokost, madpakken og aftensmad.
Du kan også bruge dem på Tapas bordet med en dip evt. humus med en tvist af røget paprika, karry, hvidløg eller hvad du ønsker.
 I dag har jeg tænkt af bruge de halve bagte kartofler fra i går, stege lidt fintsnittet spidskål med løg på panden og godt med spidskommen.
Hertil en dip af humus og lidt tzatziki.
Nem aftensmad til os i dag.
Så er det helt KISS – Keep It Simple Sweetie 
Nøgleord broccoli, ost, plantebaseret

Relaterede indlæg

Chiagrød med bær

Chiagrød med bær

Chiagrød med kokosmælk Chiafrø med kokosmælk eller plantedrik toppet med frisk frugt eller kompot, nemt hurtigt og lækkert beholder med lågskemålebæger 1 dl chiafrø2-2,5 dl koksmælk fuldfed, eller plantedrik mandel150 gram frost bær eller friske, hindbær, jordbær,...

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt Rødkål, pære, spinat, ingefær i en skøn sammen sætning kokkeknivskærbrætanretningsfadbæger til at blande dressing ½ stor pære, må gerne være fast2 håndfulde Frisk spinat1 stængel Bladselleri, fintsnittet.1 cm Frisk revet ingefær150 gram...

Lækker ærte creme

Lækker ærte creme

Ærtecreme Lækker alternativ dip til enhver ret. minihakkerbeholder til opbevaringGrøntsagskniv 1 pose Frost ærter (ca. 500 gram)1 fed Hvidløg (Kan undlades)1 lille Alm. løg eller Skalotteløg½ lille Rød/Grøn el. gul peberfrugt (Kan undlades)1 drys salt og peber1 tsk...