Børnevenlige deller, som kan laves i overflod til at komme i fryseren.
Sæt dit personlige præg på smagen.
Denne udgave er vegansk, men den kan tvistes til vegetarisk.

Broccoli deller
Udstyr
- 1 Pande
- 1 skål til at samle farsen
- 1 Skærebræt
- 1 kokkekniv/grøntsagskniv
- 1 Si med små huller
Ingredienser
Det grønne
- 1 Broccoli økologisk ca. 500 gram
- 1 lille Løg el forårløg ca. 60 gram
- 1 fed Hvidløg
Det våde
- 1 Æg mellem str.
- ¼ pose Revet ost ca. 100 gram
- ½ -1 dl Vand til loppefrøskallerne
Det tørre og krydderier
- 2 spsk HUSK / loppefrøskaller Til den veganske udgave brug 4 spsk.
- 3-4 spsk Kikærtemel
- ½ spsk Stødt spidskommen
- ½ tsk Chili flager
- ½ spsk Timian
- ½ tsk Salt
- 1 drys Frisk kværnet peber
Sådan gør du
- Start med at tilberede broccoli. Skyl og del i buketter brug også stokken.Kog ca. 5 min.Si vandet fra og lad dem køle lidt. Skær så med kokkekniven i små stykker.Du kan også bruge en foodprocessor til at hakke og blande i.
- Bland loppefrøskaller med vand og lad det trække til en gele. Skal være lind og ikke for fast.
- Mens broccolien koger, kan du finsnitte løg/forårsløg. Hvidløg presses i blandingen.
- Afmål krydderier og tilsæt til de hakkede broccoli og løg.
- Sidst tilsætter nu æg og revet ost. Du kan vælge at gøre den vegansk ved at bruge kun husk/loppefrøskaller og vegansk ost.Osten vil smelte når du blander ingredienserne sammen, da broccolien stadig er lun.
- Rør til en konsistens som kan formes til deller, tilsæt melet efterhånden.
- Varm panden op og tilsæt olie.Form dellerne og pres dem lidt flade, steg dellerne på begge sider til de er lækre og gyldne.
- Så er dellerne klar. Forslag til tilbehør se i noter.