Lækker og mættende couscous salat

En salat som altid kan ændres med det du har.

Reelt ingen facit og du kan tune den op og ned efter smag.

Er du til den mere kraftige smag kan du tilsætte flere løg, hvidløg, krydderurter, frisk chili osv.

Herved giver du mulighed for at tilpasse sig tilbehøret/hovedretten. Samt om det er en sommerret eller vinterret.

Det sjove er at finde sin egen super lækre variant, som sidder lige i skabet til dine smagsløg.

God fornøjelse.

Couscous salat

Nina Thomsen
Enkel og alligevel lækkert med masser af fylde og smag
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 15 min
Afkøling af couscous 1 t
Ret Frokost, Salat
Køkken Middelhavet
Antal 4 Personer

Udstyr

  • 1 gryde til at koge couscous i og evt. gulerødder
  • 1 skål eller fad til at anrette på
  • 1 Skærebræt til at skære grønt
  • 1 Grøntsagskniv størrelse efter valg
  • 1 beholder til at lave dressing i
  • 1 bestiksæt til at tage salaten med

Ingredienser
  

Tørvarer og krydderier

  • 1 portion Couscous
  • ½ tsk. Salt
  • 1 tsk. spidskommen til dressing
  • 1 drys peber til dressing
  • 1 drys chiliflager til dressing

Grøntsager

  • 1 stk Rød peberfrugt
  • ½ stk Agurk
  • 2 stængel Bladselleri
  • 3 stk Gulerødder
  • 1 stk Rødløg
  • 1 stk Feta blok 100 gram ca
  • 1 håndfuld Frisk persille, bland lidt i og gem til topping
  • 5 stk Cherry tomater
  • 1 stk Syltede rødbede, det som svarer til ca. 6-8 cm rå rødbede

Dressing

  • 1 dl soya
  • 2-3 spsk Hoison sauce
  • 1 dl Oliven olie, mild smag
  • ½ dl citronsaft fra glas, el. saften fra øko citron

Sådan gør du
 

  • Start med at koge couscous og stil på køl. Det kan også være en rest du bruger eller bare lavet dagen før. De fleste couscous skal blot i kogende vand og stå og trække 5 minutter. Rør lidt rundt og tilsæt olie så det ikke klumper helt sammen.
  • Gør alle grøntsagerne klar, dvs. snit i små tern og bland dem sammen i en skål.
    Hvis du ønsker dine gulerødder let kogte, skal du starte med at skære dem i tern og koge dem ca. 5 minutter og lad dem køle af.
  • Bland dressing og smag den til med lidt ekstra krydderi, det kan være spidskommen, chiliflager, peber,
  • Bland salat med couscous, dressing, feta og top med persille.

Noter

Denne couscous salat går til mange forskellige retter.
Den kan stå alene som en frokostret med lidt brød, kylling, tofu, rejer osv.
Den holder sig fint 2-3 dage på køl
Den er proteinholdig og mætter godt.
Indhold kan varierer og du kan altid prøve dig frem med de ingredienser du lige har.
Er du til koriander så smager den vidunderligt med en håndfuld friske koriander i, du kan stadig bruge persille også.
Nøgleord bladselleri, feta, løg, peberfrugt, rødbede

Relaterede indlæg

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt Rødkål, pære, spinat, ingefær i en skøn sammen sætning kokkeknivskærbrætanretningsfadbæger til at blande dressing ½ stor pære, må gerne være fast2 håndfulde Frisk spinat1 stængel Bladselleri, fintsnittet.1 cm Frisk revet ingefær150 gram...

Lækker ærte creme

Lækker ærte creme

Ærtecreme Lækker alternativ dip til enhver ret. minihakkerbeholder til opbevaringGrøntsagskniv 1 pose Frost ærter (ca. 500 gram)1 fed Hvidløg (Kan undlades)1 lille Alm. løg eller Skalotteløg½ lille Rød/Grøn el. gul peberfrugt (Kan undlades)1 drys salt og peber1 tsk...

Broccoli deller

Broccoli deller

Broccoli deller Broccoli så selv børnene kan være med. PandeskålSkærebrætkokkekniv/grøntsagsknivSi med små huller Det grønne1 Broccoli økologisk (ca. 500 gram)1 lille Løg el forårløg (ca. 60 gram)1 fed HvidløgDet våde1 Æg (mellem str.)¼ pose Revet ost (ca. 100 gram)½...