Jeg elsker suppe, specielt når der er efterår i luften, vi trækker indenfor og hygger os.
En tomatsuppe kan tilberedes på mange måder, her får du en af dem.
HUSK at du altid kan lave en tomatsuppe med 5 ingredienser
Dåsetomat, løg/hvidløg/olie, salt/peber og lidt vand.
Og er du til lidt ekstra, så se hvad grøntsagsskuffen har at byde på.
Fisken kan udskiftes med eks. Tofu, linser mm.
![](https://www.ninathomsen.dk/wp-content/uploads/2022/09/Tomatsuppe-med-hvid-fisk.jpg)
Tomatsuppe med hvid fisk
Udstyr
- 1 2 liters Gryde
- 1 Gryde eller pande til fisken
- 1 Skærebræt
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Stavblender
- 1 Grydeske
Ingredienser
Konserves
- 2 Dåser Flåede hakkede tomater/ el 800 gr. friske tomater
- 1 Dåse Tomatpure, lille
- 3 Spsk. Olie
Grøntsager
- 1 Stk Rødløg
- 1 Stk Løg
- 1 Stk Solohvidløg/ 3 fed hvidløg
- 2-3 Blade Bladselleri
- ¼ Stk Fennikel
- 1 Stk Squash
- 1 Håndfuld Frisk dild el. persille
Krydderier
- ½ Tsk. Salt, husk at smage til
- ¼ Tsk. Friskkværnet peber
- 1 Spsk. Tørret dild
- 1-2 Stk. Grøntsags bouillon
- ¼ Spsk. Chiliflager efter smag
Væske
- ½-1 Liter Vand ( suppe)
- ½ Liter Vand til at koge/dampe fisken i
- ¼ Liter Fløde ( kan undlades )
- 1-2 Spsk. Eddike til at koge/dampe fisken i
Fisk
- ½ Kg Hvid fisk, Torsk, Lys sej, Havkat, Multe
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager, tern eller skiver ( de blendes til sidst)
- Afmål krydderierne og åben tomater og tomatpure, sæt til side. Opløs bouillonterninger i lidt kogt vand og sæt til side.
- Varm olien op i gryden og svits løg, hvidløg gyldne
- Tilsæt de øvrige grøntsager og steg med et par minutter, drys krydderier på
- Tilsæt tomater og pure, vand og bouillonvand
- Imens suppen simre, damper du fisken.
- Lad vandet koge op og tilsæt lidt salt og eddike. Sørg for at fisken en skåret i mundrette bidder.Sænk dem i vandet og lad dem koge/dampe ca. 3-5 min, de skal være hvide/ let klarer. Får de for meget falder de fra hinanden. Så hold øje med dem, specielt hvis det er første gang du damper/koger fisk.Du kan også vende dem på panden i smør. Samme tid til stegning, men hold øje. Er du i tvivl, så test dem undervejs, de skal helst være lidt fast i konsistensen.
- Når fisken er klar, blender du suppen. ( Du kan også vælge den skal være af den grove slags) Husk at smage til.
- Hæld suppen op i en skål eller dyb tallerken og anret fisken ovenpå.Drys med dild, persille.Ekstra pift som topping kan være brød courtoner, beluga linser, cavi-art, cremefraiche.