Svampebøffen med det sprøde

Svampe rødbede bøf med friske farver

Nina Thomsen
Svampebøf fra Planteslagteren med champignon, gulerod, rød peber, spinat, ingefær, fløde parmesanost.
En hurtig og lettilgængelig ret som kan tilberedes på små 10 minutter.
Tilb. tid 10 min
10 min
Samlet tid 12 min
Ret Aften
Køkken dansk
Antal 2 Person

Udstyr

  • 1 Pande
  • 1 paletkniv
  • 1 Skærebræt
  • 1 Grøntsagskniv

Ingredienser
  

  • 2 stk Svampe rødbede bøffer færdiglavet fra Planteslagteren Du kan også sagtens lave dem selv. De her er 100% veganske og smager vildt godt.
  • 6 stk Champignon
  • ½ stk Rød peberfrugt
  • 1-2 stk Gulerod
  • 1-2 håndfuld Frisk spinat
  • 1 fed Hvidløg
  • 2-3 cm Revet ingefær
  • 3 spsk Parmesan ost
  • 1 dl Fløde
  • 2-3 spsk Soya
  • ½-1 stk Saften af en lime/citron
  • ½ spsk Spidskommen
  • 1-2 spsk Oliveolie til stegning/ eller smør
  • 2 spsk Ristede kerner, hvis du lige har nogen klar

Sådan gør du
 

  • Start med at svitse de rengjorte og skivede champignon af i olie, de må gerne få en gylden kant.
  • Når de er klar kommer du bøffen på og steger den færdig. Champignon er stadig på panden.
  • Tilsæt hvidløg og revet ingefær og spidskommen imens den steger færdig.
  • Når bøffen er færdig, tager du den af og lader den hvile mens du steger grøntsagerne færdig.
  • Tilsæt nu de strimlede gulerødder ( som du kan strimle med kartoffelskrælleren, så de bliver brede)
    Rød peber i tern, spinat, limesaft, soya og rør det lidt rundt.
    Drys til sidst med parmesan, husk at smage til.
  • Anret på en tallerken med bøf og den farverige blanding af grøntsager og fløde sauce.

Noter

Out of the Blue

Nogle gange skal man bare flyde med strømmen.
Jeg lader mig ofte inspirerer af “Too God to go” og Red maden.
Så falder jeg sommetider over produkter som jeg ikke har set før.
Det gjorde jeg også med disse Svampe bøffer fra Planteslagteren.
Og jeg er henrykt. Det er et super produkt ( og nej jeg får ikke bonus eller andre bennefit hos dem) men bøfferne er saftige og meget mættende. Og jo mega lette at gå til. Steg og lad dem hvile, mens du tilbereder det grønne.
Sådan en bøf vejer 100 gram og der er 235 kcal. Fedt 10,2 g. Kulhydrat 25,8 g -heraf sukkerarter 3,3 g. Kostfiber 7 g og Protein 7 g.
Ud over bøffen i dag, brugte jeg hvad der var i køleskabet. Peberfrugt, gulerødder, ingefær, hvidløg, fløde og parmesan. Men du kan bruge eks. squash, løg, rødbede, ristede kikærter osv.
Krydderier kan du tilsætte som du lyster, jeg elsker spidskommen, lime og soya sammen.
Husk som altid at smage på retten inden du serverer.
Det er en af de største fejl vi begår i køkkenet.
Jeg har gjort mig til en regel at stille et krus op med teskeer lige der hvor jeg steger og koger, så er det nemt for mig at huske.
God fornøjelse med denne ret, og husk du kan altid komme med en kommentar i chatten.
Kærligst Nina
 
 
Nøgleord Fløde, gulerod, hvidløg, svampe

Relaterede indlæg

Linsepostej

Linsepostej

Linsepostej med linser Denne linsepostej er en super lækker ret til frokostbordet.Af denne portion fik jeg til flere dage, så jeg havde ekstra til fryseren, dvs. nem mad til en anden dag.Koger du linserne på forhånd kan denne postej laves på 10 minutter. Den skal ikke...

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål

Fakta om Rosenkål Elsket eller hadet.Jeg fornemmer at den lille fyr her er stærk på vej frem igen. Grundet de sunde egenskaber den har.Styrker immunforsvaret, fordøjelsen, siges at være godt mod kræft og forhøjet blodtryk.Spis den med gode fedtstoffer herved optages E...

Fakta om Palmekål

Fakta om Palmekål

Fakta om Palmekål Palmekål kommer også ind under kategorien Superfood.Den spækket med vitaminer og mineraler. Høj på D-vitamin og kalcium og magnesium.Minder i smag om vores danske grønkål, men lidt mere nøddeagtig. Farven mere grøn blålig og strukturen er lidt...