Gammeldags varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

Nina Thomsen
En gammel klassiker, piftet op med rodfrugter. Kan laves både vegansk og vegetarisk
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Aften
Køkken dansk
Antal 2 Personer

Udstyr

  • 1 kasserolle til at koge kartofler
  • 1 grøntsagsskræller og kniv
  • 1 Skærebræt
  • 1 pande til at stege evt. tilbehøret
  • 1 gryde til at samle retten i
  • 1 sigte

Ingredienser
  

  • 500-600 gram kartofler, rødbede, persillerod, selleri, pastinak Jeg brugte flest kartofler, og 2 små rødbeder, 1 lille persillerod.
  • 2-3 stk løg, et rødløg og et alm. løg Har du kun den ene slags, kan du fint bruge det
  • 2,5 dl. fløde 38%, madlavningsfløde eller vegansk fløde til madlavning
  • ca. 1 dl lys eddike
  • ½ dl vand
  • 1 drys salt, peber husk at smage til efter smag
  • 50 gram smør
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du
 

  • Start med at skrælle kartofler, rodfrugter og skær i mindre stykker, så de kan koge i kort tid. ca. 10 min. Stik evt. med en gaffel for at de slipper let.
    Her kan du med fordel bruge en rest af kogte kartofler fra dagen før.
  • Mens kartofler og rodfrugter koger i lidt saltet vand, skære du løgene i skiver.
    Det er også nu du skal lave dit tilbehør, stege pølser, varme en rest frikadeller osv.
  • Smelter smør, tilsætter 1 dl. eddike og ½ dl. vand, 1 spsk sukker, lad det koge op og tilsæt løg og kog dem med til de er bløde.
  • Når kartoflerne er kogte, hældes de i en sigte og drypper af for vand.
    (Du kan selvfølgelig også bare hælde vandet direkte fra gryden.)
    Tilsæt fløde til løgblandingen og lad det koge med kort tid.
    Husk at smage til, evt. lidt mere eddike, salt og peber.
  • Som tilbehør kan du evt. vælge en god krydderpølse, vegansk pølse, frikadeller, hakkebøf, groft rugbrød, landbrød, eller hvad du lige har af en evt. rest. det kan også være spejlæg, æggekage osv. ketchup, stærk sennep, rødbeder eller anden surt.

Noter

En god gammel klassiker.

Varm kartoffelsalat, en total overset vinterret. Men hey den går også godt resten af året.
Smagen kan variere alt efter eddike type og hvordan du krydder den op eller ned.
Jeg har tvistet den her med lidt rodfrugter, hvor den normale kun er med kartofler.
Retten er i sin enkelthed nem at tilpasse noget i forvejen tilbehør, om det er kød, vegansk så find din favorit.
Rigtig god fornøjelse.
Nøgleord hvidløg, kartofler

Relaterede indlæg

Chiagrød med bær

Chiagrød med bær

Chiagrød med kokosmælk Chiafrø med kokosmælk eller plantedrik toppet med frisk frugt eller kompot, nemt hurtigt og lækkert beholder med lågskemålebæger 1 dl chiafrø2-2,5 dl koksmælk fuldfed, eller plantedrik mandel150 gram frost bær eller friske, hindbær, jordbær,...

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt Rødkål, pære, spinat, ingefær i en skøn sammen sætning kokkeknivskærbrætanretningsfadbæger til at blande dressing ½ stor pære, må gerne være fast2 håndfulde Frisk spinat1 stængel Bladselleri, fintsnittet.1 cm Frisk revet ingefær150 gram...

Lækker ærte creme

Lækker ærte creme

Ærtecreme Lækker alternativ dip til enhver ret. minihakkerbeholder til opbevaringGrøntsagskniv 1 pose Frost ærter (ca. 500 gram)1 fed Hvidløg (Kan undlades)1 lille Alm. løg eller Skalotteløg½ lille Rød/Grøn el. gul peberfrugt (Kan undlades)1 drys salt og peber1 tsk...