Vegansk gryde med tofu og helt vegansk. Ligesom du kan bruge kylling eller rejer i.
Tofu Karry kokos gryde
Udstyr
- 1 Gryde til nudler
- 1 Gryde/ wok
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Skærebræt
- 1 Grydeske/suppeøse
Ingredienser
Tørvare
- 2-3 blokke Fuldkorns nudler
Fyld
- 2-3 blokke Tofu
Grønt
- 1 stk Stor alm. Løg
- 2-3 fed Hvidløg
- 2 stængel Bladselleri
- 1 stk Chili, efter smag
- 2 stk Gulerødder
- ½ stk Økologisk broccoli med stok
- 6 cm Frisk Ingefær
- 2 cm Frisk Gurkemeje ( giver god farve)
Krydderier, Saucer og Væske
- 1 Dåse Kokosmælk
- 2 dl Vand ca.
- 3 Spsk Soya ( smag til)
- ½ stk Saft af citron
- 2 spsk karry
- 2 spsk Spidskommen
- 1 drys Frisk kværnet peber
- 1 stk Bouillon terning
- ½ dl Olie til stegning
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager, snit de grove grøntsager i mindre stykker, gulerødder, broccolistokken, bladselleri. Løg, hvidløg, i tern, chili i tynde skiver, broccoli toppen i mindre buketter.Tænk over hvor længe grøntsagerne skal være i wokken, kogetid. De skal gerne ende med at have en smule bid ved serveringen.
- Varm olien op og svits løg og hvidløg i wokken.
- Skær Tofu og tilsæt karry når løgene er gyldne
- Tilsæt spidskommen, peber, de grove grøntsager (gulerødder, broccolistok, selleri) Vend det hurtig i wokken.
- Tilsæt vand ca. 2 dl og en bouillonterning, lad det småkoge 3 minutter
- Sæt gang i at koge nudlerne efter anvisningen
- Tilsæt nu lidt soya, citronsaft og kokosmælken og broccoli buketterne.Vigtig at der stadig er lidt bid i broccolibuketterne, samt de øvrige grøntsager.
- HUSK at smage til og tilsæt mere smag hvis du synes det mangler.
- Kog retten op og hæld vandet fra nudlerne, og du er klar til at serverer.
- Nudler i bunden af en dyb tallerken eller en skål og så en god portion Tofu / grønt og kokossauce ovenpå.