Tofu karry kokos gryde

Vegansk gryde med tofu og helt vegansk. Ligesom du kan bruge kylling eller rejer i.

Tofu Karry kokos gryde

Nina Thomsen
Vegansk Vegetarisk version. Med mulighed for at ændre en smule på indholdet til fisk, rejer eller måske kylling.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk
Antal 2 Personer

Udstyr

  • 1 Gryde til nudler
  • 1 Gryde/ wok
  • 1 Grøntsagskniv
  • 1 Skærebræt
  • 1 Grydeske/suppeøse

Ingredienser
  

Tørvare

  • 2-3 blokke Fuldkorns nudler

Fyld

  • 2-3 blokke Tofu

Grønt

  • 1 stk Stor alm. Løg
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 2 stængel Bladselleri
  • 1 stk Chili, efter smag
  • 2 stk Gulerødder
  • ½ stk Økologisk broccoli med stok
  • 6 cm Frisk Ingefær
  • 2 cm Frisk Gurkemeje ( giver god farve)

Krydderier, Saucer og Væske

  • 1 Dåse Kokosmælk
  • 2 dl Vand ca.
  • 3 Spsk Soya ( smag til)
  • ½ stk Saft af citron
  • 2 spsk karry
  • 2 spsk Spidskommen
  • 1 drys Frisk kværnet peber
  • 1 stk Bouillon terning
  • ½ dl Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Klargør alle grøntsager, snit de grove grøntsager i mindre stykker, gulerødder, broccolistokken, bladselleri. Løg, hvidløg, i tern, chili i tynde skiver, broccoli toppen i mindre buketter.
    Tænk over hvor længe grøntsagerne skal være i wokken, kogetid. De skal gerne ende med at have en smule bid ved serveringen.
  • Varm olien op og svits løg og hvidløg i wokken.
  • Skær Tofu og tilsæt karry når løgene er gyldne
  • Tilsæt spidskommen, peber, de grove grøntsager (gulerødder, broccolistok, selleri) Vend det hurtig i wokken.
  • Tilsæt vand ca. 2 dl og en bouillonterning, lad det småkoge 3 minutter
  • Sæt gang i at koge nudlerne efter anvisningen
  • Tilsæt nu lidt soya, citronsaft og kokosmælken og broccoli buketterne.
    Vigtig at der stadig er lidt bid i broccolibuketterne, samt de øvrige grøntsager.
  • HUSK at smage til og tilsæt mere smag hvis du synes det mangler.
  • Kog retten op og hæld vandet fra nudlerne, og du er klar til at serverer.
  • Nudler i bunden af en dyb tallerken eller en skål og så en god portion Tofu / grønt og kokossauce ovenpå.

Noter

Kokos og karry går ofte hånd i hånd.

Denne variant er tilgængelig i forskellig udgaver med eller uden kød.
Om du bruger kylling, oksekød eller rejer kan give hver deres pift til denne ret.
God appetit
 
Kærlig hilsen Nina
 
Nøgleord grøntsager, kokosmælk, tofu

Relaterede indlæg

Kylling, karry og kokosmælk

Kylling, karry og kokosmælk

Hurtig Karl ville vende sig, men det er en hurtig ret at tilberede. Og du kan skrue op og ned på ingredienser, ligeledes styrken. Kylling, Karry og kokosmælk Kylling, karry, grøntsager og kokosmælk eller med Tofu wokgrydeSkærebrætGrøntsagsknivkniv eller...

Pesto med basilikum og spinat

Basilikum, spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt Pesto Basilikum,spinat, solsikkekerner, gærflager, olie, salt blender/ minihakker 1 Lille potte med basilikum1 håndfuld Friske spinatblade1 dl ca. god olie½ dl ca. Gærflager1 dl solsikke kerner1 tsk. salt efter...

Cremet pasta sauce

Cremet pasta sauce

En anderledes pasta sauce, lavet af blomkål, cashewnødder og smager af sennep. Altid mulighed for at give en anderledes smagsoplevelse i form af karry, spidskommen, paprika osv. Cremet pasta sauce Billedet ser ikke ud af så meget, beklager det får jeg rettet op på....