Tofu karry kokos gryde

Tofu Karry kokos gryde

Nina Thomsen
Vegansk Vegetarisk version
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk
Antal 2 Personer

Udstyr

  • 1 Gryde til nudler
  • 1 Gryde/ wok
  • 1 Grøntsagskniv
  • 1 Skærebræt
  • 1 Grydeske/suppeøse

Ingredienser
  

Tørvare

  • 2-3 blokke Fuldkorns nudler

Fyld

  • 2-3 blokke Tofu

Grønt

  • 1 stk Stor alm. Løg
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 2 stængel Bladselleri
  • 1 stk Chili, efter smag
  • 2 stk Gulerødder
  • ½ stk Økologisk broccoli med stok
  • 6 cm Frisk Ingefær
  • 2 cm Frisk Gurkemeje ( giver god farve)

Krydderier, Saucer og Væske

  • 1 Dåse Kokosmælk
  • 2 dl Vand ca.
  • 3 Spsk Soya ( smag til)
  • ½ stk Saft af citron
  • 2 spsk karry
  • 2 spsk Spidskommen
  • 1 drys Frisk kværnet peber
  • 1 stk Bouillon terning
  • ½ dl Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Klargør alle grøntsager, snit de grove grøntsager i mindre stykker, gulerødder, broccolistokken, bladselleri. Løg, hvidløg, i tern, chili i tynde skiver, broccoli toppen i mindre buketter.
    Tænk over hvor længe grøntsagerne skal være i wokken, kogetid. De skal gerne ende med at have en smule bid ved serveringen.
  • Varm olien op og svits løg og hvidløg i wokken.
  • Skær Tofu og tilsæt karry når løgene er gyldne
  • Tilsæt spidskommen, peber, de grove grøntsager (gulerødder, broccolistok, selleri) Vend det hurtig i wokken.
  • Tilsæt vand ca. 2 dl og en bouillonterning, lad det småkoge 3 minutter
  • Sæt gang i at koge nudlerne efter anvisningen
  • Tilsæt nu lidt soya, citronsaft og kokosmælken og broccoli buketterne.
    Vigtig at der stadig er lidt bid i broccolibuketterne, samt de øvrige grøntsager.
  • HUSK at smage til og tilsæt mere smag hvis du synes det mangler.
  • Kog retten op og hæld vandet fra nudlerne, og du er klar til at serverer.
  • Nudler i bunden af en dyb tallerken eller en skål og så en god portion Tofu / grønt og kokossauce ovenpå.

Noter

Kokos og karry går ofte hånd i hånd.

Denne variant er tilgængelig i forskellig udgaver med eller uden kød.
Om du bruger kylling, oksekød eller rejer kan give hver deres pift til denne ret.
God appetit
 
Kærlig hilsen Nina
 
Nøgleord grøntsager, kokosmælk, tofu

Relaterede indlæg

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt

Sprød kålsalat med sødt Rødkål, pære, spinat, ingefær i en skøn sammen sætning kokkeknivskærbrætanretningsfadbæger til at blande dressing ½ stor pære, må gerne være fast2 håndfulde Frisk spinat1 stængel Bladselleri, fintsnittet.1 cm Frisk revet ingefær150 gram...

Lækker ærte creme

Lækker ærte creme

Ærtecreme Lækker alternativ dip til enhver ret. minihakkerbeholder til opbevaringGrøntsagskniv 1 pose Frost ærter (ca. 500 gram)1 fed Hvidløg (Kan undlades)1 lille Alm. løg eller Skalotteløg½ lille Rød/Grøn el. gul peberfrugt (Kan undlades)1 drys salt og peber1 tsk...

Broccoli deller

Broccoli deller

Broccoli deller Broccoli så selv børnene kan være med. PandeskålSkærebrætkokkekniv/grøntsagsknivSi med små huller Det grønne1 Broccoli økologisk (ca. 500 gram)1 lille Løg el forårløg (ca. 60 gram)1 fed HvidløgDet våde1 Æg (mellem str.)¼ pose Revet ost (ca. 100 gram)½...